​​​​​​​Ahilik Hareketinden Simitçiye Onur Ödülü

​​​​​​​Ahilik Hareketinden Simitçiye Onur Ödülü

Kahramanmaraş’ta Ahi Evran Geleneğini sürdürmek ve o geleneğe uygun esnaf kültürü oluşturmak için yola çıkan Ahilik Hareketi Derneği, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde sokakta bulduğu altınları sahibine teslim eden Seyyar Simitçiye Ahilik Onur ödülü verdi.

03 Nisan 2022 - 00:11

Kahramanmaraş’ta Ahi Evran Geleneğini sürdürmek ve o geleneğe uygun esnaf kültürü oluşturmak için yola çıkan Ahilik Hareketi Derneği, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde sokakta bulduğu altınları sahibine teslim eden Seyyar Simitçiye Ahilik Onur ödülü verdi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde sokakta bulduğu altınları, hiç tereddüt etmeden sahibini bularak teslim eden Simit Satıcısı Hacı Ahmet Arslan’a Ahilik onur ödülü verildi.

Kahramanmaraş Ahilik Hareketi Derneğinde yapılan törende konuşan Ahilik Derneği Başkanı Kadir Şentürk Simit satıcısı Hacı Ahmet Arslan’ın yaptığı davranışın ahice bir davranış olduğunu, onun içinde bu davranışı ödüllendirdiklerini söyledi.

AHİLER KARŞILIK BEKLEMEDEN YARDIM YAPAR

Dernek Binasında Ahilik Onur Ödülünü Arslan’a takdim eden Şentürk şöyle konuştu; “Kahramanmaraş Ahilik Hareketi Derneği olarak bugün Hacı Ahmet beye göstermiş olduğu olgun davranıştan dolayı Ahilik onur ödülünü vermek üzere toplandık. Ahilik Hareketi Derneği Ahi Evran Hazretlerini ve Ahiliği yaşatmak adına karşılık beklemeden ve makam ve sıfatlara önemsemeden yaşadığımız topraklara içinde bulunduğumuz milletimize borcumuz var şiarıyla kurulmuş olup bu hissiyatı yaşayan arkadaşlarla yola devam eden bir derneğimizdir. Bununla alakalı muhtelif kültürel ve ticari anlamda faaliyetlerimiz olacak.

HACI AHMET BEY TÜRKOĞLU İLÇEMİZLE ÖZDEŞLEŞMİŞ

Bugünde mücadelelerden en büyüğü olan nefisle mücadeledir. Doğuştan sol eli sakat olan Hacı Ahmet Bey 8 yaşında simitçiliğe başlar. 35 yıldır simitçilik yapan Hacı Ahmet Arslan Bey’in son 28 yılı Türkoğlu’nda simit satarak geçer. Kahramanmaraş’ın Aslanbey mahallesinde oturur. Her gün sabah 4’te kalkar, önce fırına gider simitlerini alır, daha sonra halk otobüsüyle Türkoğlu’na geçer, otobüstekilerle aile gibi olmuşlardır, onların yardımıyla simitlerini indirir ve mesaiye başlar. Türkoğlu’nun belli yerlerini gezer, gezerken de eşrafa ve esnafa hal hatır sormayı ihmal etmez.

ALTININ SAHİBİNİN BULUNMASI İÇİN DE DUA EDER

Yine bir gün gezerken bir poşet gözüne ilişir. Baksam mı bakmasam mı derken poşeti eline alır ve ucundan baktığında altın olduğunu görür. Bir simit ver diye yanına gelen Osman’a şimdi simitin sırası değil tezgaha bak ben hemen geliyorum diyerek emniyetin yolunu tutar. Ve sahibinin bulunması için Allah’a dua da eder. Çünkü altın sahibinin borcu mu vardı? Bununla evladını mı evlendirecekti, ya da Hacca mı gidecekti gibi muhtelif sorular aklını kemirmektedir. Emniyet altınların sahibini bulur. Simitçi Hacı Ahmet Bey rahatlar ve hayatına kaldığı yerden devam eder.

TÜRKOĞLU İLÇEMİZ TARAFINDAN ÇOK SEVİLİR

Simitçi Hacı Bey 12 kardeştir. Allah bağışlasın 3 tane evladı vardır ve onları okutmanın gayreti içerisindedir. Türkoğlu eşrafına ve esnaf Sanatkarlar odasına sorduğumuzda; Esnaf odası başkanının ağzından “8 yaşımdan beri Hacı abiyi bilirim. O bizim canımız ciğerimizdir. Asla bir yanlışını görmedik. Ekmeğinin peşinde bir şahsiyettir.” Söylemi ve yaptığı gururumuzu okşayan bu davranış üzerine, marifet iltifata tabidir şiarıyla Ahilik Hareketi derneği tarafından Ahilik Onur Ödülü verilmiştir.

Duygu dolu anlar yaşayarak, Güzel bir yüreği tanımaktan ziyadesiyle mutlu olduk. İyi varsın Anadolu irfanı, İyi ki varsın emeğinin sinmediği şeye dönüp bakmayan Aziz milletim, İyi ki varsın simitçi hacı ve niceleri! Mevlam sizlere hayırlı uzun ömürler versin, sizlerin yüzü suyu hürmetine Türk milleti ve devleti ilelebet payidar olacaktır!”

Onur ödülünü alarak duygulu anlar yaşayan Simit Satıcısı Hacı Ahmet Arslan ise yaşadığı olayı anlatarak görevi olduğunu, altınların sahiplerinin bulunmasının ise kendisini daha çok mutlu ettiğini söyledi. Onur ödülü veren Ahilik Hareketi Derneği Başkanı Kadir Şentürk ve yönetimine teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo