15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Türkoğlu’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Emniyet Amiri Nevzat Boyraz,İlçe Müftüsü Abdülsamed Pat, daire amir, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla‘Demokrasi Nöbeti’ tutuldu.

17 Temmuz 2017 - 18:02

 

FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin birinci yıldönümü münasebeti ile Türkoğlu Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen ’Demokrasi nöbeti’, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra mehter takımıgösterisinin ardından Türkoğlu Kaymakamlığı bahçesinde 15 Temmuz 2016 gecesi hain FETÖ terör örgütünün başlattığı darbe girişiminde milletimizin gösterdiği destansı kahramanlıkları ve o gece yaşananları anlatan 15 Temmuz resim sergisi açıldı. Vatandaşlarımız resim sergisine yoğun ilgi gösterirken, 15 Temmuz Destanı Vatandaş Anı defterine yaşadıklarını kaleme aldılar.

Burada bir konuşma yapan Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal; “Zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem halk namına haksızlığa ölsem tapamam. Birlik ve beraberlik demokrasi ve bütünleşme gününde bizleri burada yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Geçen yıl ki hain darbe teşebbüsünde, burada  hep birlikte çektirdiğimiz bir resim sergisi açtık .O o duyguyu sanki tekrar yaşadık burada belki içinizde bu darbe teşebbüsünü başta haber alanlardan biriyim çünkü Ankara’daki önceden beraber çalıştığımız öğretmen arkadaşlarımdan bir tanesinin yolunu tatile giderken askerler kesmiş ve beni aradı. Bu durumun nedenini sordu uçakların alçaktan uçtuğunu söyledi tabi biraz şüphelendim ama bir kaç yeri aramamız gerekti.O sırada boğaz köprüsünün kesildiğiyle ilgili haberler yansıdı tabi artık darbe teşebbüsü yansımıştı.

Değerli Belediye Başkanımızı aradık.Hakim ve Savcılarımızla birlikte nasıl bir tepki alacağımızı düşündük.O sırada Sayın Cumhurbaşkanımızın halka hitabıda gerçekleşti. Değerli halkımız hem burada, hem de yurdumuzun dört bir köşesinde havalimanlarına meydanlara akın ettiler. Burada bir söz söylemiştik,Belediye Başkanımızla birlikte biz sizin kendimizi çiğnettirmeden, hak ve hürriyetlerinizi egemenlik haklarınızı çiğnettirmeyiz. Eğer buraya da tanklar gelseydi ben eminim ki Ankara’daki İstanbul’daki gösterilen direncin aynısı burada da gösterilecekti. Belki burada da yüzlerce şehit verecektik .”diyerek konuştu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında; “Çok Saygı Değer Sayın Kaymakamım Kahramanmaraş’ımızın  en güzel ilçesinin güzel insanları, kahraman Türkoğlu’lular ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik’ günün anma programına hepiniz hoş geldiniz.

11 ay önce burada ki meydan toplantılarına ara vermiştik.Yine 1 yıl aradan sonra aynı heyecanla buradayız.Öncelikli olarak bu kutsal direnişte şehit olan 250 kardeşimize Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı  diliyorum.Hepimizin başı sağ olsun. 1 yıl geçti, ama hatıralar anılar hala taze bu darbe girişimlerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hep piştik kavrulduk.1960 da menderes rahmetliyi astıklarında ağladık için için ama sesimiz çıkmadı. Özel rahmetliyi zehirlediler, sesimizi çıkaramadık.Rahmetli dünya lideri Erbakan Hocamı 28 şubatta bitirdiler, sesimizi çıkaramadık.Ama sesini çıkaramayan babalarımızın, dedelerimizin evlatları olarak bilinç altında biriken bu kin ve nefreti 15 temmuz darbe girişiminde hain saldırı yapan insanlara karşı, siz kahraman Türkoğlu’lular , kahramanTürkiye Cumhuriyeti vatandaşları gösterdi.

Onları yediler ama, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bu kahraman vatandaşlarımız yedirmediler.  Kıymetli vatandaşlarım Türkiye Cumhuriyetinin temelini atılıyor ama işin ciddiyetinde, samimiyetinde olmayan bazı ruhlar var. Bu tür olağan durumlar Allah’a şükür bir musibet bin nasihat’dan daha değerlidir atasözü gibi bizleri birbine daha fazla kenetlemektedir. Şehitlerimizin kahraman mücadeleleri bizlere daha çok şevk vermekte. Bundan sonra kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyeti ilelebet inşallah daha büyük ekonomilere sahip olarak ilerleyecektir.bu süreçte Türkiye’de ayakta duran bir lider çıktı zorlarına giden bu. Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti dünyada bağımsız hareket eden bir ülke haline gelmiştir.Bu işin kahramanı da Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.”dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
https://www.alexa.com/siteinfo