SU SPORLARI MERKEZİ 6. AYDA BİTECEK

SU SPORLARI MERKEZİ 6. AYDA BİTECEK

Vali Kocatepe, Kılavuzlu Barajı Su Sporları Merkezi İnşaatında İncelemelerde Bulundu

21 Ocak 2014 - 14:21 - Güncelleme: 21 Ocak 2014 - 14:37

 Vali Şükrü Kocatepe inşaattı devam etmekte olan Kılavuzlu Barajı Su Sporları Merkezinde incelemelerde bulunarak yetkililerden yerinde bilgi aldı.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

    Vali Kocatepe Su Sporları Merkezi incelemelerinde yaptığı açıklamada, Kılavuzlu Su Sporları Merkezinin İl Özel İdaresinin 2013 Yılı Yatırım Programı içinde yer aldığını ve ihalesinin 27.09.2013 tarihinde gerçekleştirildiğini söyledi.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

       Vali Kocatepe: “Kılavuzlu Baraj Gölü üzerinde sportif faaliyetler yapılabilmesi için baraj gölü kıyısında bu tesisimizi planladık. Tesiste kano, kayık, yelken buna benzer su sporları yapılabilecek. Su sporları ile ilgili malzemeler hem muhafaza edilebilecek hem de su sporu yapmak için tesise gelenler buranın imkânlarından faydalanacak. İnşaatımız bina alanı itibariyle 617 m2’lik bir alanı kapsıyor. Müteahhit’in ifadesine göre Haziran ayından önce inşaatı tamamlanarak bize teslim edilecek” dedi.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

    İncelemelerde Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Saim Ata’da hazır bulundu.

\r\n\r\n


\r\n                        KILAVUZLU SU SPORLARI TESİSİ HAKKINDA BİLGİ

\r\n\r\n

        Türkiye'nin binlerce yıllık tarihi mirası; arkeolojik, kültürel ve otantik turizm zenginliğine ilave olarak, son yıllarda doğa ve su sporları turizmi de, sürekli artan bir ilgiyle, bu zengin turizm potansiyeline farklı bir renk katmıştır. Türkiye'de irili ufaklı yüzlerce baraj ve akarsu bulunmakta olup, birçoğu su sporlarına elverişli yapıdadır.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

        Kahramanmaraş su kaynakları açısından zengin bir yere sahip olmakla birlikte sınırları içerisinde çok sayıda baraj, akarsu, nehir, dere ve sulama göletleri bulunmaktadır. Ülkemizde son yıllarda ivme kazanan su sporları açısından ilimiz gelecekte önemli bir potansiyel oluşturabilecektir.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

        Büyük yatırımlar gerektirmeyen su sporları, çevrenin tarihi, arkeolojik, kültürel, otantik değerleri ve diğer turizm çeşitleriyle bir bütün oluşturmaktadır. Doğa sporlarının önde gelen dallarından biri olarak su sporlarına yönelik Kahramanmaraş'ın sunduğu bu büyük potansiyelin geliştirilmesi ve geniş kitlelere hitap edecek şekilde tanıtımının yapılması ve su sporlar ilgili branşlarda başarılı sporcular yetişmesi için önem taşımaktadır.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

        Proje ile ilgili olarak Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü, Kahramanmaraş DSİ. XX. Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okulu, Kahramanmaraş Meteoroloji Müdürlüğü' nün katkıları ile çalışmalar devam etmektedir. 

\r\n

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Su kuyusuna düşen koyun ve inek kurtarıldı
Su kuyusuna düşen koyun ve inek kurtarıldı
Kahramanmaraş'ta depremde enkaz altında kalan ve belden aşağısı tutmayan kadına 11 yaşındaki ikiz çocukları bakıyor
Kahramanmaraş'ta depremde enkaz altında kalan ve belden aşağısı...
https://www.alexa.com/siteinfo