Mahir Ünal; Onikişubat Belediyesi, Türkiye'de çok kıymetli bir şeyi başardı

Onikişubat Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Hanefi Mahçiçek’ten tamamlanan ve yapımı devam eden projelere ilişkin bilgi alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Onikişubat Belediyesi, Türkiye’de çok kıymetli bir şeyi başardı.


Mahir Ünal; Onikişubat Belediyesi, Türkiye'de çok kıymetli bir şeyi başardı

Onikişubat Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Hanefi Mahçiçek’ten tamamlanan ve yapımı devam eden projelere ilişkin bilgi alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Onikişubat Belediyesi, Türkiye’de çok kıymetli bir şeyi başardı. Uluslararası bir organizasyon olan EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’ımızda olmasının hem Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı hem de gelişmesi açısından son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. EXPO 2023 Kahramanmaraş için çok büyük bir sıçrama olacak” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Onikişubat Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Hanefi Mahçiçek’ten tamamlanan ve yapımı devam edenprojeler ile hedeflere ilişkin bilgi aldı. Ünal’ı Belediye Hizmet Binası girişinde Başkan Hanefi Mahçiçek, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri karşıladı.

Ziyarette Ünal’a, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur eşlik etti.

Başkan Mahçiçek, karşılamanın ardından Toplantı Salonu’na geçilmesiyle birlikte misafirlerine sunum eşliğinde EXPO 2023 Projesi ve Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı Projesi’ndeki son durum iletamamlanan ve yapımı devam eden projelere ilişkin bilgi aktardı.

“MİLLETİMİZ AK PARTİ OLARAK BİZE İLK YETKİYİ YEREL YÖNETİMLERDE VERDİ”

Ziyarette açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediyesi ile Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyelerinin koordinasyon içerisinde çalıştığını belirterek, yerel yönetimlerin şehirlerin ayağa kalkmasında büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Ünal, sözlerine, “Uzunca bir süredir başkanımıza hayırlı olsun ziyareti yapmak istiyorduk, bugüne nasip oldu. Hem Büyükşehir Belediye Başkanlığımız hem de merkez ilçelerimizdeki Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyelerimiz büyük bir koordinasyon içerisinde çalışıyorlar. Bir şehri ayağa kaldırmak için sadece hükümetin yatırımları hiçbir zaman yeterli değil. Çünkü şehri imar edecek olan, şehri ayağa kaldıracak olan daha çok yerel yönetimlerdir. Şehirciliği ve planlamayı, yerel yönetimler gerçekleştirir. Milletimiz bize AK Parti olarak ilk yetkiyi yerel yönetimlerde verdi. AK Parti kadroları önce yerel yönetimlerde kendilerini ispat ettikten sonra, bu millet bize iktidarı hamdolsun ve 20 yıldan beri de milletimizin teveccühüyle hizmet ediyoruz” ifadeleriyle devam etti.

“BİZ MİLLETİMİZİN İSTİKAMETİNE TABİ OLARAK YOLUMUZA VE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Sözlerine muhalefet partileri tarafından kurulan 6’lı masaya ilişkin eleştirileriyle devam eden Ünal, saygı duymanın insani bir meziyet olduğunu belirterek, muhalefetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve hizmetlerine saygı duyması gerektiğine dikkat çekti. Ünal, “Biliyorsunuz birileri iktidar hazırlığı yapıyor. 6’lı masalar var, bir araya geliyorlar, toplanıyorlar, açıklama yapıyorlar, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmaya çalışıyorlar, dağılıyorlar. Aziz milletimiz de bunları izliyor. İktidar hazırlığı yapmayı şuana kadar becerebilmiş gözükmüyorlar. Henüz iktidar hazırlığı yapmayı beceremeyenler, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayı beceremeyenler, kurulduktan kısa bir süre sonra iktidar olmuş, 20 yıldan beri de milletin teveccühüyle seçim kazanarak iktidarda olan AK Parti’ye laf söylüyorlar. Biz de bir söz vardır, ‘ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ diye. Öncelikli olarak siz 20 yıldan beri bu millete hizmete eden AK Parti’ye ve bu siyasi hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan’a saygı duyacaksınız. Çünkü 20 yıldan beri her türlü engellemeye, saldırıya, gezilere, 17-25 Aralık’lara, 15 Temmuz’lara rağmen ayakta kalmayı başaran ve bugün küresel krizleri çözen bir liderden bahsediyoruz. Buna saygı duymayı öğrenmeleri gerekir. Saygı duymak insani bir meziyettir. Yapılan güzel işlere saygı duyduklarını, takdir ettiklerini hiç gördünüz mü? Bunların öncelikle bu başarılara saygı duyması gerekir. Biz milletimizle, milletimizin istikametine tabi olarak yolumuza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ, TÜRKİYE’DE ÇOK KIYMETLİ BİR ŞEYİ BAŞARDI”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Ünal, EXPO 2023’ün önemine değinerek, “Onikişubat Belediyesi, Türkiye’de çok kıymetli bir şeyi başardı” dedi. EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’ın geleceği için sıçrama görevi göreceğini de vurgulayan Ünal, “EXPO henüz yeterince fark edilmedi ama 2023’te yaşadığımızda ne kadara kıymetli olduğunu göreceğiz. Çünkü uluslararası bir organizasyon olan EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’ımızda olması ve 60’ın üzerinde ülkenin Kahramanmaraş’a gelecek olması hem Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı hem de Kahramanmaraş’ımızın gelişmesi açısından son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum.EXPO 2023 Kahramanmaraş için çok büyük bir sıçrama olacak. Antalya EXPO’dan aldığımız dersle EXPO 2023’ü şehirle birlikte planladık, sürekliliği sağladık. Herhangi bir destek almadan, bugüne kadar yüzde 70 oranında EXPO tamamlanmış durumda. Bu da çok kıymetli. Bu yüzden de Onikişubat Belediyemizi takdir ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Şundan emin olalım, biz disiplinli bir şekilde, sorumluluklarımızın farkına vararak, gecemizi gündüzümüze katarak çalıştığımız sürece milletimiz yüksek irfanıyla bizi ve bizim ona olan gönül bağımızı asla karşılıksız bırakmayacaktır. Hamdolsun Kahramanmaraş’ta AK Parti olarak bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonraki yapacaklarımızın da teminatı niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

“HİZMET KERVANINI DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Ziyaretlerinden dolayı Mahir Ünal’a teşekkür eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise hizmet kervanının devam edeceğini belirterek, “Onikişubat Belediyesi olarak yatırımları önemsiyoruz. 2014-2022 yılları arasında İller Bankası’ndan toplamda 948 milyon TL pay aldık. Bunun üzerine 860 milyon TL’de belediye olarak kaynak üreterek toplamda 1 milyar 808 milyon TL yatırım yaptık. Bunun en somut örneğini Kurban Bayramı öncesinde yaşadık. Bayram öncesinde esnaflarımıza ve müteahhitlerimize 29 milyon 900 bin TL’den fazla ödeme yaptık. Belediyemizin Allah’a şükür sigorta borcu da yok, vergi borcu da yok. Bu başarıda, bu hizmetlerde bütün belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın, çalışma arkadaşlarımızın başarısı var. Teşkilatımızın çok büyük özverisi var. Büyükşehir Belediyemiz, il ve ilçe teşkilatlarımızla beraber bu hizmet kervanı devam edecek. Onikişubat Belediyemiz önümüzdeki seçimlerde teşkilatıyla ve sizlerle beraber başarılı olacak. Bugün bizleri ziyaret ederek, onurlandırdınız, şereflendirdiniz. Teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.