Hüsni Hat Sergisi Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde ‘Hürmet’ adlı Hüsni Hat Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.


Hüsni Hat Sergisi Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde ‘Hürmet’ adlı Hüsni Hat Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Hattat Sevim Bayazıt Şirikçi, “Benim açımdan çok değerli bir gün. Çünkü ilk kişisel sergimi doğup büyüdüğüm bu topraklarda açmak nasip oldu. Bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde Hattat Sevim Bayazıt Şirikçi’nin eserlerinin yer aldığı ‘Hürmet’ adlı Hüsni Hat Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Cesur’un yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Hattat Arif Yücel, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

İLK KİŞİSEL SERGİMİ BURADA AÇIYORUM

Sergi açılışında konuşan Hattat Sevim Bayazıt Şirikçi, “Bu topraklarda doğup büyüdüm ve bugün memleketimde kendi sergimi açmanın heyecanını yaşıyorum. Büyükşehir Belediyemizin davetiyle ve katkılarıyla bugün bu güzel mekânda böyle bir serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Benim açımdan bugün çok değerli. Çünkü ilk kişisel sergimi doğup büyüdüğüm bu topraklarda açmak nasip oldu. Bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

KAHRAMANMARAŞLI OLMAK SANATA BİR ADIM ÖNDE BAŞLAMAKTIR

Hattat Arif Yücel, “Sevim hocamız şehrimiz için bir başarının sembolü olmuştur. Bizim medarı iftiharımız desek yanlış olmaz. Hat sanatında ülkemizin önde gelen isimlerindendir. Kahramanmaraşlı olmanın vermiş olduğu ruhu bizlere yansıttı. Zaten Kahramanmaraşlı olmak sanata bir adım önde başlamaktır. Bugün de böyle güzel bir serginin açılışında bulunmaktan dolayı çok memnun oldum. Sanatlarımızı tanımamız ve tanıtmamız gerekiyor. Çünkü sanatın toplum üzerindeki etkisi alimin ilminden daha üst düzeydedir” dedi.

SANAT VE SANATÇININ YANINDAYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün programı nedeniyle sergi açılışına katılamadığını ancak selamlarını gönderdiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Cesur, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanat ve sanatçının yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugün de Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde kıymetli hemşehrimiz Sevim Hanım’ın hat sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen sergi, 26 Mart Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.