Başkan Güngör Kadın Çalışanlarla Bir Araya Geldi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nde görevli kadın personellerle buluşan Başkan Güngör, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizde son yıllarda çok önemli düzenlemeler yapıldı.


Başkan Güngör Kadın Çalışanlarla Bir Araya Geldi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nde görevli kadın personellerle buluşan Başkan Güngör, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizde son yıllarda çok önemli düzenlemeler yapıldı. İnşallah bu düzenlemeler artarak devam edecek. Biz her fırsatta şunu ifade ediyoruz; kadın varsa emek var, hayat var” dedi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamındaBüyükşehir Belediyesi kadın personelleriyle bir araya geldi. Çınaraltı Tesisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Güngör, “Türkiye’mizde özellikle son yıllarda, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadınlara yönelikgerçekleştirilen önemli düzenlemelere şahit oluyoruz. Kadınlarımızın özellikle siyasi, sosyal ve ekonomik hayatta ne kadar etkin olduğunu görüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu oranın daha da artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Farkındalık Yaratacak

Kadınların sadece 8 Mart’ta değil her gün değerli olduğunun altını çizen Başkan Güngör, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla değerli mesai arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bizim referansımız değerlerimiz, kültürümüz. Bunun en güzel örneği de Allah resulü peygamber efendimizin hayatında gördüğümüz örneklerdir. Peygamber efendimiz ‘Sizin en hayırlınız, eşinize karşı en hayırlı olanınızdır’ buyuruyor. Neşet Ertaş’ın bu anlama kullandığı tanımlama da çok önemli: ‘Kadınlar insandır, bizler ise insanoğlu.’ Üstat Necip Fazıl ise, “Adamlık cinsiyet değil şahsiyet meselesidir’ diye ifade ediyor. Dünyanın yarısı kadınlardan, diğer yarısı da kadınların yetiştirdiği insanlardan oluşur. Kadınlara sadece 8 Mart günü değil her gün aynı değeri vermeliyiz. Bugün bunun için bir farkındalık yaratır diye ümit ediyorum” dedi.

El Birliğiyle Hizmet Ediyoruz

Şehri geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde de önemli sayıda hanım kardeşimiz çalışıyor. Kadın elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Kadın idareci sayımızı da artırıyoruz. Şehrimiz ve hemşehrilerimiz için el birliğiyle hizmet etmeye devam ediyoruz. Tüm personelimizle, elimizden gelen gayreti göstererek şehrimizi daha da geliştirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Başta kadın çalışanlarımız olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.