Kahramanmaraş’ta yasa dışı 29 silah ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta polis ekiplerince son iki hafta içerisinde yasa dışı silah kullanan 25 şüpheliden, 29 silah ele geçirdi.


Kahramanmaraş’ta yasa dışı 29 silah ele geçirildi

Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, son iki hafta içinde yapılan çalışmalarda, havaya ateş ederken suçüstü yakalanan 4 kişi, sokak üzerinde silah taşırken 15 kişi suçüstü, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 6 kişi yakalandı. Toplamda 1 adet ruhsatlı tabanca, 6 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 14 adet kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 29 adet silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Park ve bahçelerde yapılan denetimlerde ise, 3 şahıs üzerinden suçta kullanılabilecek bıçaklar ele geçirildi. Bu bıçaklara el konularak, şahıslara emre aykırı davranıştan işlem yapıldı. Silahla yakalanan 25 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “Ateşli silahlarla vatandaşlarımızın huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden şahıslara yönelik etkin mücadele yürütülerek, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edilecek” denildi.