Teknokent Koleji Öğrencileri Stres Attı

Kahramanmaraş Teknokent Koleji, korona virüs (Covid-19) salgını önlemlerinin gevşetilmesiyle öğrencileriyle piknikte stres attı.


Teknokent Koleji Öğrencileri Stres Attı

Pandemi kurallarına uygun olarak Kılavuzlu Mesire alanında düzenlenen 2. piknik şöleninde öğrenciler, uzun zaman sonra birbirleriyle eğlenme fırsatı buldular.

Düzenlenen etkinlik hakkında açıklama yapan Teknokent Koleji Müdürü Davut Bayazıt, “Malum tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs balası bilindiği üzere ülkemizi de etkisi altına aldı. Tabi biz eğitimciyiz bizim için ilk olarak öğrencilerimiz akla gelir. Teknokent Koleji’nde geleneksel hale getirmiş olduğumuz piknik şölenimizin 2.’sini yapmaya karar verdik. Malum öğrencilerimiz evlerinden çıkamadılar. Şuan Milli Eğitim Bakanlığından gelen genelge kapsamında biz okulumuzda 7 Haziran itibariyle eğitim öğretime başlatmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin böylesi bir etkinlikte stres atmalarını sağlamak için bu piknik şölenimizi düzenledik. Artık bizde kapanma yok. Milli Eğitim Bakanlığımızın izin vermiş olduğu ölçüde,  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden de izin alarak yaz kurslarımız olacak 3 Eylül tarihine kadar. 3 Eylül’e kadar bu gibi organizasyonlarımızı pandemi kurallarına uygun bir şekilde yapmayı planlıyoruz” dedi.

Bayazıt, konuşmasının devamında ise, eğitim öğretim faaliyetleri hakkında şunları kaydetti: “Okulumuzda 60’a yakın öğretmenimizle 800’e yakın öğrencimiz eğitim öğretim görmekte. Önümüzdeki dönemlerde bu sayıyı bin 500’e çıkarmayı hedefliyoruz. Okulumuz Teknik Anadolu Lisesi kapsamında olduğundan dolayı teknofest yarışmalarına katılıyoruz. Teknofest yarışmasına yaklaşık 12 projeyle katıldık. Bu projelerden 2 tanesi maddi olarak destekleme ödülüne layık görüldü. Ekim ayında İstanbul’da yapılacak teknofest yarışmasına katılarak ödüllere talibiz. Arkadaşlarımızda bu konuda kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedirler. Aynı zamanda Tubitak projelerinde de 12-13 proje ile yarışmaktayız. Oradan da güzel haberler beklemekteyiz. Çalışmalarımız çok yönlü olarak devam ediyor. Okulumuz 2019-2020 yılında eğitim öğretime başlayan Kahramanmaraş’ın ilk devlet teşvikli koleji unvanına sahip. Teknokent Koleji öğrencilerini 9. sınıftan itibaren üniversiteye hazırlayan, fen ve teknoloji lisesi kapsamında, fen lisesi müfredatı uygulayan bir koleji olması hasebiyle biz velilerimizi ve öğrencilerimizi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz.  Okulumuzda akademik eğitimin yanında mesleki eğitim almaktalar yani bir taşla 2 kuş vururlar.”