Kahramanmaraş’ta 1 Ayda 62 Silah Ele Geçirildi

Kahramanmaraş’ta polis ekipleri Şubat ayı içerisinde silah kullandığı belirlenen 54 kişiye yasal işlem yaparken, 62 adet silah ele geçirdi.


Kahramanmaraş’ta 1 Ayda 62 Silah Ele Geçirildi

Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, suç ve suçluyla mücadele kapsamında son bir ay içinde yapılan çalışmalarda, havaya ateş ederken suçüstü yakalanan 9 kişi, sokakta üzerinde silah taşırken yakalanan 17 kişi suçüstü, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 21 kişi, silahla rezalet yaparken yakalanan 3 kişi ve olaydan sonra silahla kaçan 4 kişi yakalandı. Toplamda 54 kişiden, 6 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 29 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet ruhsatlı av tüfeği, 16 adet kurusıkı tabanca ele geçirilirken, yakalanan 54 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ateşli silahlarla kamunun huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden magandalara yönelik etkin mücadeleye devam edileceği, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği ifade edildi.