Sosyal Mesafeli Banklar Tasarlandı

Mimarlardan belediyelere sosyal mesafeli banklar.


Sosyal Mesafeli Banklar Tasarlandı

Yaşam alışkanlıklarıyla birlikte mimari projeleri de değiştirmeye zorlayan Koronavirüs, tüm dünya da etkisini hızla sürdürürken, Kahramanmaraş Mimarlar Odasından Pandemi sürecinde yaşamı kolaylaştıracak tasarım çalışması geldi. Pandemi sürecine göre dizayn edilen banklar, Pandemi sonrasında da verimli şekilde kullanılabilecek.

Kahramanmaraş’ta sahra hastanesi olabilecek alanlar ve kentin mimari dokusuyla ilgili Valilik ile Belediyelere proje önerileri sunan Kahramanmaraş Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Pandemi sürecinde özellikle parklarda sosyal mesafeyi koruyacak banklar tasarladı.

Mimarlık mesleğinin sadece yapı tasarımı değil, hayatı kolaylaştırabilecek her alanda var olduğunu hatırlatan Kahramanmaraş Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz; “Bu bağlamda, bizler de dünya gündemini oluşturan sosyal mesafe kuralı ile farklı şehirlerimizde de uygulanmış olan sosyal mesafe banklarını aidiyet duygumuzu ön plânda tutarak bir adım daha öteye taşıyıp, toplumumuzun her kesimine uygun hâle getirmeyi amaçlayarak fonksiyonel sosyal mesafe banklarını tasarlamış bulunmaktayız.

Banklarımız; iki kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Bir tarafı sabit, diğer tarafı ise hareketli olacak şekilde tasarlanmış olup, her türlü tekerlekli araç ve araçsız kullanıma uygundur. İlk etap için orta kısımların boşluğu, alternatif çözümlerle kullanılabilir. Süreç sonrası için ise özellikle bebekli annelere kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca, akü destekli tekerlekli araçlar için de bir şarj istasyonuna dönüştürülebilir niteliktedir.” Dedi

Kahramanmaraş Mimarlar Odası Yönetim Kurulu olarak tasarladıkları projeyi ilgili belediyelerle yaptıkları toplantıda teslim ettiklerini de belirten Kahramanmaraş Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, oda olarak içinde bulunduğumuz süreç ve sonrasında mesleklerinin temelini oluşturan ‘tasarım’ ilkesiyle hareket ederek kent için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.