Başkan Celal Kara; Her Sorunu İnancımızla Çözeceğiz

Müdürler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Celal Kara, Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Her zorluğu güçlü temellere dayanan inancımızla aştık.


Başkan Celal Kara; Her Sorunu İnancımızla Çözeceğiz

Müdürler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Celal Kara, Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Her zorluğu güçlü temellere dayanan inancımızla aştık. Mübarek Miraç gecesinde ellerimizi semaya tüm dertlerimizden kurtulmak için açalım” dedi.

Dünyanın ve ülkemizin zor durumdan geçtiğini hatırlatan Müdürler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Celal Kara, bu günlerin Yaradan’a, Peygamberine ve öğrettiklerine sığınarak aşılacağını söyledi. Bu sebeple manevi duyguların yükseldiği kandil gecelerinin önemine değinen Kara, Miraç Kandilinde semanın dualarla inlemesi gerektiğini vurguladı.
Kara, Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Kapımızı çalan her zorlukta sığınacak daha güzel bir kapı olduğunu biliyoruz. Bu öyle bir kapı ki tüm tövbeleri kabul eder, olmaz deneni olur kılar. Bu sebeple dara düştüğümüz bu günlerde yine o huzur kapısına sığınmalıyız. Tüm dünyanın ve ülkemizin bugün içerisinde bulunduğu virüs belasından, aldığımız tedbirlerle mutlaka kurtulacağız. Bu tedbirlerin yanı sıra dualarla rabbimize sığınacağız ve onun merhametini dileyeceğiz. Özellikle dua kapılarının açık olduğu Kandil gecelerini ise iyi değerlendirmemiz gerekir. Hamdolsun bu güzel gecelerden olan ve Peygamber efendimizin rabbimizin huzuruna vardığı gece olan Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz. Bu güzel gecede huzur, sağlık, mutluluk ve esenlikler dileyeceğiz. Şüphesiz ki bu gece yapılan tüm dualar kabul olur. Özellikle ülkemizi de saran bu virüs belasından kurtulmak ve yeniden feraha kavuşmak için de dualar edeceğiz. İnancımızın temeli dua ve sevgidir. Bu sebeple birbirimize saygı duymalı ve dualarımızdan birbirimizi eksik etmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli dernek üyelerimiz, hemşerilerimiz, ülkemiz ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum.”