Başkan Mahçiçek, Engelli Bireylerin Haklarına Sahip Çıkmalıyız

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.


Başkan Mahçiçek, Engelli Bireylerin Haklarına Sahip Çıkmalıyız

Mesajında Mahçiçek, “biz Onikişubat Belediyesi olarak engelli bireylerimiz için ilçemizde iki merkez yaptık ve en kısa sürede açılışını gerçekleştireceğiz” müjdesini verdi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Öncelikle hepimizin, potansiyel bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerekir. Engelli bireylerimizin hakları, eşitliği ve topluma kazandırılması hepimizin görevleri arasındadır.

Bizler de bu misyonla ilçemizde bir ilki gerçekleştirerek yapımını tamamladığımız, hem eğitim hem de sanatsal faaliyetleri öğrenebilecekleri, duyu bütünleme atölyesi, fiziksel beceriler için atölye çalışmaları, müzik resim, dans atölyeleri ve aynı zamanda ailelerinin de eğitim almaları için inşaatını tamamladığımız DOKMER(Down Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi) ile down sendromlu çocuklarımız ve aileleri için büyük bir eksiği giderdik.

Engelli çocuklarımızı da unutmadık ve onların da eğitim alabilecekleri ve sanatsal faaliyetleri öğrenebilecekleri, ailelerin çocuklarını günübirlik, güvenle bırakabilecekleri KIYAM’ın (Kısa Süreli Yaşam Merkezi)yapımını tamamlayarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müze protokolle devrini sağladık.

Bu merkezlerimizde çocuklarımız hem eğitim alacaklar hem eğlenecekler ve ailelerimizin de üzerindeki yükü bir nebze olsun hafifletmiş olacağız.

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle her vatandaşımızın engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmalarını ve haklarına sahip çıkıp, saygılı olmalarını temenni ediyorum.”