SEMPOZYUM İÇİN GELEN YABANCI AKADEMİSYENLER AFŞİN'DE!

8.Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu için Kahramanmaraş'a gelen 23 Ülkeden 25 Akademisyen Afşin'e gelerek Eshab-ı Kehf Külliyesi ile Ömer Ağa Konağını da ziyaret ettiler.


SEMPOZYUM İÇİN GELEN YABANCI AKADEMİSYENLER AFŞİN'DE!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türk Tarih Kurumu, Muş Alparslan Üniversitesi,  Dünya Etnospor Konfederasyonu ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi işbirliğinde, 8. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu için İlimizde bulunan Yabancı Akademisyenler Prof.Dr.Mehmet Türkmen Başkanlığında Afşin'e gelerek UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi ile Afşin'in Geleneksel ev ve Konak kültürünü yansıtan Ömer Ağa Konağını ziyaret ettiler.

İlk olarak saat 12:00 de Eshab-ı Kehf Külliyesini gezen Yabancı Akademisyenler burada Külliye ile ilgili bilgi alırken Kehf Suresinde bahsi geçen kıssayıda dinlediler.

Bol bol fotoğraf çekerek paylaşan Akademisyenler daha sonra bir dönem Karargah olarak da kullanılan ve ilk günkü özelliği korunarak Restorasyonu yapılan Ömer Ağa Konağına geçtiler.

Burada Konağı gezen ve bilgi alan Akademisyenler 16-18 Ekim tarihleri arasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 8.Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumuna katılacaklar.

Afşin ziyaretine ilişkin Afşin Haber Merkezine konuşan Prof.Dr.Mehmet Türkmen,Kahramanmaraş'ta Türk halkları ile birlikte gerçekleştireceğimiz bir sempozyumumuz var.Burada Sibirya coğrafyasından ve Türk halklarından, Kırgız, Kazak, Özbek, Türkmen boylarından birer ikişer insan var.Aynı zamanda Batı dünyasından Amerika'dan Polonya'dan Misafiriniz var. Arkadaşlar ilk defa Eshab-ı Kehf Külliyesi ziyaret ettiler. Tabii ben Afşinliyim. 2 tane turistik yerimiz var bunlardan birisi Eshab-ı Kehf birisi Ömer Ağa Konağı. Buraları ziyaret ettik.Bu ziyaretten çok memnun kaldık. Tabii ki bu misafirler Bizim misafirlerimiz aynı zamanda Afşin'in misafirleridir dedi.