GÜREŞ ŞAMPİYONLARI DEREKÖY ER MEYDANINDA!

Türk güreşine damga vurmuş isimlerin yetiştiği Dereköy Er Meydanı’nda düzenlenen Şampiyonlar Şeref Eroğlu Güreş Turnuvası’nın bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirildi.


GÜREŞ ŞAMPİYONLARI DEREKÖY ER MEYDANINDA!

Dulkadiroğlu Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ortaklığıyla düzenlenen güreş turnuvasına 570 sporcu katıldı. Rakibi Ömer Yavuz’u yenerek kürsüye çıkan Hamza Hopur’unbaş pehlivan seçildiği turnuvada kıran kırana mücadeleler güreş severleri adeta mest etti.
Türkiye ve Kahramanmaraş güreşinin önde gelen isimleri katılım gösterirken, vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Festivale, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, partililer, mahalle muhtarları ve çok sayıda sporsever katıldı.
 

BU ER MEYDANLARINDAN YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK
Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, spora ve sporcuya verdikleri desteği anlattı. Başkan Okay, Dereköy ve Boyalı gibi bölgelerden yeni şampiyonların yetişeceğini dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bölgemizde organize ettiğimiz en önemli güreşlerden olan Dereköy güreşlerinin bu yıl 6'ncısını düzenlemenin sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her bakımdan adeta güreşçi yatağı olan bu bölgemizden ve Kahramanmaraş'ımızdan sayısız şampiyonlar ve sporcular yetişmiştir. Bu şampiyonlarımızın anısına Dereköy güreşlerini düzenliyor ve yeni şampiyonlara örnek olmasını diliyoruz. Şeref Eroğlu, Mehmet Esenceli, Mehmet Eroğlu, Ahmet Ak, Metin Kaplan ve Harun Doğan gibi şampiyonların yetiştiği bu ermeydanlarına desteğimiz devam edecek. Bu şampiyonları örnek alan sporcularımız yeni Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonlukları elde edeceklerdir. Onların şampiyonluk yoluna çıkmaları adına bizler de üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Güreş denince akla gelen önemli bölgelerden bir tanesiyiz. Özellikle karakucak ve şalvar güreşlerinde Türkiye'nin en önemli bölgelerinden bir tanesiyiz. Dereköy ve Bertiz bölgelerimizde bu güreşlerimiz yaşatılıyor ve gelecek nesillere aktarılıyor. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak her zaman sporcun ve sporcunun yanında olduk. Güreşimizin gelişmesi ve sporcularımızın başarıya ulaşması adına gerekli alt yapı desteğini sağlıyoruz.  Bugün burada tarihe damga vurmuş şampiyonlarımız var. Onları örnek alan çocuklarımızı geleceğin şampiyonları yapma adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca 6 yıldır bu güreşleri organize eden ve ortak paydaşımız olan geleneksel spor dalları Federasyonuna ve As Başkanı ve milli güreşçi Şahin Hopur a teşekkür ediyor organizasyona katılan tüm güreşçilerimize başarılar diliyor.”
 

ATA SPORUMUZ GÜREŞE DESTEĞİMİZ SÜRECEK
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, toplum olarak yapılması gereken çalışmaları bilinçli bir şekilde yapmanın önemli olduğuna dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Dereköy, çocukluğumun da bir kısmının geçtiği, babamın tarla ektiği, ekmek kazandığı bir yer. O yüzden bu bölge benim için kıymetli. Burada bulunmaktan, geçen sene de burada güreş ağası olmaktan büyük bir şeref duyduğumu belirtmek istiyorum. Yaklaşık bir buçuk ay önceydi, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımızla sohbet ederken, ‘Başkanım bu sene Dereköy güreş festivalini nasıl yapacağız’ dedim. Kendisi de, ‘Ben Dereköy ile ilgili bütün çabayı göstereceğim, gereken ne varsa Dulkadiroğlu Belediyesi olarak herşeyi yapacağım’ dedi. Kendisine özellikle hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. İnşallah seneye şartları daha iyi hale getirerek festivalimizin daha güzel, daha verimli yapılması için gerekli çalışmayı yapacağına da inancımız tam.”

YENİ ŞAMPİYONLARIN TAKİPÇİSİ VE DESTEKÇİSİYİM
Şampiyonların yerine yeni şampiyonlar yetiştirmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “Biz büyük bir ecdadın torunlarıyız, onların sözlerini yere düşürmemek için bundan önce Mehmet Esenceli’ler, Yaşar Doğu’lar, Ahmet Ak’lar, Metin Kaplan’lar, kardeşim Harun Doğan ile birlikte Atatürk’ün sözlerini aklımızdan çıkarmadan büyük Türk milletine hizmet etmeyi bir gaye bildik ve bugünlere geldik. Tarihi ve kültürüyle önemli bir şehir olan Kahramanmaraş, aynı zamanda bir pehlivan yatağıdır. Büyüklerde 8 defa Avrupa ve dünya şampiyonu çıkarmış, olimpiyat madalyası kazanmış bir şehrimizdir Kahramanmaraş. Şuan da Kahramanmaraş’ta başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Güreş İhtisas Kulübü’müz, SGK Spor Kulübümüz ve birkaç tane daha kulübümüz var. Bu kulüpleri ayakta tutmak, yaşatmak ve desteklemek bizim görevimiz. Bugün bırakan bir sporcu kardeşimizin yerine yenisini koymak bizim millet olarak, siyasiler olarak, şampiyonlar olarak görevimiz. Çünkü bırakanların yerine yenisini koymazsak, aslında millet olarak geleceğimiz tehlike altındadır. Çok şükür bugün Rıza Kayaalp, Taha Akgül gibi şampiyon kardeşlerimiz daha minderden inmeden, bu ülkenin Cumhurbaşkanı telefonla arıyor. Yarın bir gün bana ‘Şeref yerine bıraktın, Kahramanmaraş’ta bayrağı kime teslim ettin’ derse biz ne yapacağız. Bundan dolayı bizim sorumluluğumuz ve görevimiz ağır. İnşallah, bu güreşi yapma nedenimiz de, yeni şampiyonlar çıkar, onlar kendilerini burada gösterirler diye başta Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuz Asbaşkanı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız ve tüm ekibi olmak üzere, en önemlisi şehrimizin siyasilerine maddi ve manevi desteklerinden dolayı, bu ülkenin bayrağını dalgalandıran bir şampiyon olarak teşekkür ediyorum” dedi.
 

“DEREKÖY’Ü GÜREŞ MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Hopur’un ardından kürsüye gelen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da geleneksel hale getirdikleri Dereköy Şalvar Güreşi ve Şeref Eroğlu Şampiyonlar Güreş Festivali’ni düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Dereköy’ü güreş merkezi haline getireceklerinin müjdesini veren Başkan Okay, “Güreş organizasyonunu beş yıldan bu yana yapmaktayız, İnşallah bundan sonra da bunu geleneksel hale getirdik ve bu şekilde yapmaya devam edecğeiz. Bölgemizde güreşe yatkın bir alt yapı var ve şampiyonlarımız mevcut. İnşallah bizim de görevimiz bu şampiyonlarımızın yerine yeni şampiyonlar çıkarmak. Bizim hedefimiz de bu. İlçemiz sınırlarında iki tane güreş organizasyonumuz var, bir tanesi Dereköy’de bu meydan da yaptığımız güreşler, ikincisi de Boyalı’da yaptığımız güreş organizasyonu. Burada çok güzel bir güreş organizasyonu yaptık geçen sene, vatandaşlarımız alana sığmamıştı. Bundan dolayı o güreş sahasını yıkıp, yeniden iki bin kişi kapasiteli bir güreş merkezi haline getirme sözümüzden dolayı bu yıl güreşleri Boyalı’da yapamayacağız ama önümüzdeki yıl yeni tesisimizde gerçekleştireceğiz. Amacımız Dulkadiroğlu’nda, Kahramanmaraş’ta yeni Şeref Eroğlu’ların, Mehmet Esenceli’lerin, Mehmet Eroğlu’ların, Ahmet Ak’ların ve Metin Kaplan’ların yetişmesi. Bütün gayretimiz bunun üzerine, İnşallah elimizdeki imkanlarımızla bu desteğe devam edeceğiz. Amacımız bu bölgemizde tesisimizi  daha kalıcı hale getirmek. Tribünler yaparak, altlarına küçük antrenman sahaları, soyunma odaları gibi çalışmalar yapacağız. Geçen dönem bu nasip olmadı ama muhakkak burayı da kalıcı güreş merkezi haline hep birlikte getireceğiz. Tüm güreşçi kardeşlerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.