GÖKSUN ELMA FESTİVALİNİN 7.Sİ COŞKUYLA YAPILDI

“Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elmas’ı” sloganıyla Göksun Belediyesi, Göksun Kaymakamlığı ve Göksun Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, ‘Elma Festivali’nin 7.’si coşkuyla yapıldı.


GÖKSUN ELMA FESTİVALİNİN 7.Sİ COŞKUYLA YAPILDI

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, bin 350 rakımda yetiştirilen, gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı sayesinde kendine has tadı, rengi, aroması olan elmanın tanıtımı amacıyla düzenlenen “7. Geleneksel Elma Festivali” festival yürüyüşü ile başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mehter takımı eşliğinde Göksun Belediyesi önünden başlayıp yol çatı kavşağına kadar yürüyen protokol üyeleri ve katılımcılar, burada durdurulan otobüs ve araçlardaki şoför ve yolculara GöksunElması ikram ettiler.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Belediyesi İş Merkezi Meydanındadüzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, Göksun'da üretilen elmanın Türkiye ve dünya şartlarında değer bulması ve Göksun çiftçisinin en üst düzeyde elmanın getirisinden istifade edilmesi için festival düzenlediklerini söyledi.

Festivalin 6'ncısında hedefe ulaştıklarını görmenin mutluluğu içinde olduklarını dile getiren Başkan Aydın, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün yedincisini icra etiğimiz elma festivalimiz çok önem arz etmekte. 7 Yıl önce saygıdeğer Ali Hamza Pehlivan valimizin önderliğinde bu alanda başladığımız Elma Festivalimizin amacı, Göksun çiftçisinin Türkiye ve Dünya çapında yetiştirdikleri elmadan en üst düzeyde istifade etmesini sağlamaktı. 6. Festivalimizde bu hedefimize ulaştığımızı gördük.İnşallah bundan sonra elmamızın tasnifleme ve sınıflandırmasını yaparakilçe ve ülke ekonomimize daha fazla katkı sağlama gayreti içinde olacağız. Göksu’nda üretilen elma Türkiye’de üretilen hiçbir elma ile benzerlik göstermemektedir. Göksun’un iklimi, toprağı ve coğrafi yapısı elmamıza bu özellikleri kazandırmaktadır.”

Göksun’a kazandırdıkları projelere de değinen Başkan Aydın, “Sizlere daha iyi hizmet etme yolunda Rabbim hepimizin gücünü kuvvetini arttırsın. Festivalimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

-“GÖKSUNKAHRAMANMARAŞ'IN EN GÜZEL KÖŞELERİNDEN BİRİSİ”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın en güzel köşelerinden birisi olan Göksun ilçesinde insanların en önemli ve en iyi özelliklerinden birisinin çalışkanlığı olduğunu söyledi.

Alın terine dayalı helal kazancın özellikle elmada tezahür ettiği gibi toprakla temas, toprağın verimli bir şekilde kullanılmasının da Göksun'un en önemli özelliği ve güzelliği olduğuna dikkati çeken Özkan, festivalin hayırlara vesile olmasını diledi, devlet olarak da bütün kurumlarla çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.

-“GÖKSUN'UN ELMASIYLA MEŞHUR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da Göksun'un elmasıyla meşhur olduğunu vurguladı.

Göksun'a atmosferik kontrollü bir soğuk hava deposu kazandırdıklarını dile getiren Erkoç, “Sadece elma değil bölgede üretilen tüm meyvelerin konulabileceği, dünyanın en yeni teknolojisiyle yapılmış soğuk hava deposu. İnşallah 3-4 ay içinde inşaatı tamamlanarak hizmete girecek. Göksun’umuza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

-“SON DERECE KALİTELİ”

Göksun Kaymakamı Ejder Demir de rengini rakımından tadını ikliminden alan Göksun elmasının, ilçede yaklaşık 30 bin dekar alanda yetiştirildiğini, yıllık ortalama 45 bin ton civarında da üretil olduğunu belirtti.

Demir, bir elmas değerinde olan Göksun elmasının, ilçede yapılan en önemli ekonomik faaliyetlerin başında geldiğini belirterek, "Elmalar lezzeti, aroması ve rengi bakımından son derece kaliteli olup he ulusal hem de uluslararası pazarlarda her geçen gün artan bir ilgiyle karşılaşmaktadır. Göksun elmasını tanıtmak ve markalaştırmak vesilesiyle üreticilere daha rahat pazarlama imkanı sunmak için bu yıl 7. festivali düzenliyoruz." diye konuştu.

Konuşmalardan ardından kesilen festival kurdelasının ardından protokol üyeleri stantları gezerek ilgililerden bilgiler aldı.

Festivalde sahne alan yerel sanatçı Avniye, seslendirdiği birbirinden güzel parçalar ile katılımcılara güzel bir gün yaşattı.

Festivalde, Göksun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne bağlı Halk Oyunları Ekibi yöresel oyunları sergilerken, Göksun Güreş Eğitim Merkezi öğrencileri de jimnastik gösterisi yaptı.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç ile Cihat Sezal, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'nin de katıldığı etkinlikte, akademisyenlerden oluşan jüri tarafından "en güzel kırmızı elma", "en güzel sarı elma" ve "en güzel elmalı pasta" yarışmalarında dereceye girenler seçildi.Dereceye girenlere ödülleri ile katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

En iyi Kırmızı Elma dalında, Çağlayan Mahallesinden Hatice Gürbüz 1’inci olurken, Kamışcık Mahallesinden Ayfer Azgıt 2’inci, Ferihan Azgıt ise üçüncü oldu.

En iyi Sarı Elma dalında, Kamışcık Mahallesinden Ayfer Azgıt 1’inci olurken, Çardak Mahallesinden Hikmet Aksu 2’inci, Kamışcık Mahallesinden DenizAzgıt ise üçüncü oldu.

En iyi Elmalı Pasta dalında, Tuna Gül 1’inci olurken, Büşra Kenger 2’inci, Esma Değirmenci ise üçüncü oldu