ONİKİŞUBAT’IN KAHVALTI SOFRASI KOMŞULARLA ŞENLENDİ

Onikişubat Belediyesi insanların birbiri ile kaynaşmakta zorluk yaşadığı, büyük ölçekli sitelerdekomşuluk ilişkilerini arttırmak ve toplumsal kültürü ayakta tutmak adına belirli aralıklarla site kahvaltıları düzenliyor. 


ONİKİŞUBAT’IN KAHVALTI SOFRASI KOMŞULARLA ŞENLENDİ

Aileleri bir araya getirerek toplumsal kaynaşma bilincini aşılamaya çalışan Başkan Mahçiçek, kahvaltı programları kapsamında Turgut Özal site sakinleri ile bir araya geldi.

“Başkan Mahçiçek Bugüne Kadar 20 Bin Komşuyla Kahvaltıda Buluştu”

Bu zamana kadar toplamda 20 Bin komşuyu bir araya getiren Başkan Mahçiçek, Gayberli Mahallesi’nde bulunan Turgut Özal Sitesi’nde tam 1000 kişilik bir kahvaltı programı düzenledi.

Site sakinleri ile bir araya gelen Başkan Mahçiçek yaptığı açıklamada “ Bu Pazar sabahı birlikte soframızı paylaşma imkânı bulduk. Bizlerle bu kahvaltıda buluşup, davetimize icabet ettiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için hepinize gönülden teşekkür ediyorum.

4 yıldan bu yana Onikişubat ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Gayberli bizim için en değerli, en kıymetli mahallelerden birisidir.

Gayberli Mahallesine 441 Bin TL’lik kilit parke döşemesi yaptık. 691 Bin TL’de asfalt serimi yaptık. Toplamda 1 Milyon 532 Bin TL’lik yatırım yapmışız. Geçmişte bu paraları, bu hizmetleri bulmak kolay değildi.

90 senede yapılamayanı bizler son 4 senede yaptık.Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olmak üzere parti teşkilatımızda dâhil bunlar sizler için yola çıkmış insanların yaptığı hizmetlerdir.

Büyük devlet adamı, dünya lideri Cumhurbaşkanımızın sevk ve idaresinde bu ülke bundan 16 sene öncesine göre çok daha iyi duruma geldi.

Eylül ayından itibaren üniversite hazırlık kurslarımız başlayacak. Çocuklarımız üniversite sınavına hiçbir ücret ödemeden hazırlanabilecek. Bizim yapmamız gereken kız erkek ayırt etmeksizin çocuklarımızı okutmak. Bu ülkeye, insanlığa güzel hizmetler verebilecek bireyler yetiştireceğiz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 80 Bin kitabı öğrencilerimize dağıtacağız. Maalesef her şey cehaletten geliyor.

Bu ülkenin çocuklarını bölmeye çalıştılar, birlik ve beraberliğimize zarar vermeye çalıştılar. Peygamber efendimiz (S.A.V) tarafından ‘İstanbul’u fetheden komutan ne kadar güzel bir komutan, İstanbul’u fetheden asker ne kadar güzel asker’ sözleriyle övülmüş bu milletin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak.

15 Temmuz tarihinde bu ülkeyi bölmeye, işgal etmeye çalıştılar. Ama Cenab-ı Hakkonları yanılttı. Bizleri uyandırdı Allah’a şükür.

Bugün burada olmamızın sebeplerinden biri de birlik ve bütünlüğümüzü göstermek. Başka bir ifade ile ekmeğimiz ve soframızı paylaşmak, komşuluk münasebetlerimizi hatırlamak. Maalesef komşuluk ilişkilerimiz gün geçtikçe olumsuz noktalara ulaşıyor.

Eskiden ailelerimiz akşamları birer tabak yemeklerini paylaşır, birinde etli yemek olursa diğerine verirdi. Sokaklarda tarhalar, bulgurlar birlikte yapılırdı. Komşuluk münasebetlerimizi unutturmamak istiyoruz.

Biz sizler ve çocuklarınız için her alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. 6 İmam Hatip Okulu inşa ettik yurtları ile beraber. Şuan kurslarımız aktif bir şekilde devam ediyor. Dini bilgiler, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler açısından yaz kurslarımızda eğitim vermeye devam ediyoruz. Çocuklarımız boş zamanlarını buralarda iyi değerlendirsin istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Mahçiçek kahvaltı sonrası çocukları da unutmayarak, oyuncak hediye etti. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından komşular için düzenlenen kahvaltı programı sona erdi.