MAZBATALAR ALINDI, HİZMETE DEVAM

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçim’inin ardından AK Parti'den milletvekili seçilen 6 isim mazbatasını aldı.


MAZBATALAR ALINDI, HİZMETE DEVAM

Adliyede düzenlenen törende konuşan Kahramanmaraş İl Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Cahit Parlak, özellikle çocuklara yönelik istismar konularında milletvekillerinden daha ağırlaştırılmış ceza sürüleri ve hatta idam cezası getirmeye vesile olur temennisinde bulundu.

Kahramanmaraş Adliyesinde düzenlenen törende Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Cihat Sezal ve Habibe Öçal mazbatalarını aldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Cahit Parlak, Kahramanmaraş olarak düzgün başarılı bir seçim gerçekleştirdiklerini söyledi. Hâkimlerin gözetiminde ve denetiminde yapılan seçimlerde, Vali, Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerin de başarıda büyük katkısı olduğunu belirten Parlak konuşmasının sonunda milletvekillerini hayırlı olsun temennisinde bulunarak son günlerin en tartışılan konusuna dikkat çekti. Parlak; “Özellikle son yıllarda kadınlarımıza yönelik şiddet, çocuklarımıza yönelik istismar ve şiddet herkesi yaralar dilerim ki Kahramanmaraş’ta seçilen milletvekillerimiz bu konuda öncülük yapıp ağırlaştırıcı idam cezaları getirmeye yönelik vesile olsunlar.” Dedi

Mazbatasını alan Celalettin Güvenç ise seçimlere yüzde 85 katılım sağlayan hemşerilerine teşekkür etti. Güvenç; “Burada milletin vekili olarak bulunuyoruz ama ak partinin milletvekiliyiz bu şehrin vekiliyiz onun için bütün teşkilatlarımıza ve ak partiye mensup olan tüm dallara Allah razı olsun.” Diye konuştu. Mazbatasını alan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da şöyle konuştu; “Seçimin şaibesiz düzgün bir şekilde geçmesini sağlayan herkese teşekkür ederim. Bu seçim Türkiye de bir sistem değişikliğiyle beraber taşların yerine oturmasında vesile olmuştur. Milletimize yön vermek isteyenler bir daha hadlerini bilmelidirler ve şuan itibari ile bir daha bu ülkede milletin sözünün üzerinde söz olmayacak.”

Ankara’daki partisinin işleri nedeniyle Kahramanmaraş’taki mazbata törenine katılamayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın ise mazbatasını Milletvekili Ahmet Özdemir aldı. Mazbatalarını alan Milletvekilleri önce İl ve İlçe seçim kurulu başkanlarıyla sonra da tüm teşkilatıyla birlikte basına poz verdi.

MAZBATALAR ALINDI, HİZMETE DEVAM

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri mazbatalarını aldı. Adliye’de düzenlenen törenle milletvekillerine mazbatalarını takdim eden Kahramanmaraş İl Seçim Kurulu Başkanı Cahit Parlak seçimlerin düzgün ver başarılı geçmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Parlak ayrıca milletvekillerine özellikle çocuk istismarcılarına yönelik en ağır cezaların getirilmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Cihat Sezal ve Habibe Öçal düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Kahramanmaraş Adalet Sarayı konferans salonunda gerçekleşen Mazbata töreninde konuşan Kahramanmaraş İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Cahit Parlak, 24 Haziran seçimlerini il bazında düzgün ve başarılı bir şekilde geçirdiklerini söyledi.

Seçimin ne kadar hakimlerin gözetiminde ve denetiminde geçse de düzgün ve başarılı geçmesinde Vali, Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet ve Jandarma ile belediyelerin de emeği olduğunu belirten Parlak şöyle konuştu; “ Onlar seçim olarak bütün isteklerimizi yerine getirdikleri gibi her şeyleri ile yanımızda olduklarını söylediler. Eğer seçimlerin başarılı olduğuna inanıyorsanız bu arkadaşlarımıza haklarını teslim etmek herkesin görevidir. Biz bu seçimde sadece cumhurbaşkanı ve milletvekili seçmedik rejim duruyor ama biz sistemi onayladık. Dolayısıyla milletvekillerimize ciddi yetki ve sorumluluk yüklendi. Özellikle son yıllarda kadınlarımıza yönelik şiddet, çocuklarımıza yönelik istismar ve şiddet herkesi yaralar, dilerim ki Kahramanmaraş’ta seçilen milletvekillerimiz bu konuda öncülük yapıp ağırlaştırıcı cezalarla birlikte idam cezaları getirmeye yönelik vesile olsunlar.” Temennisinde bulundu.

 

Mazbatasını Onikişubat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Bayram Gökhan’ın elinden alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, çok önemli bir seçimi büyük bir olgunlukla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tarihin bu seçimi yazacağını dile getiren Güvenç; “Milletimiz yüzde 85’in üzerinde sandığa gitti, seçimini yaptı ve kayda değer hiçbir sorun olmadı. Katılım olarak, olgunluk olarak dünya demokrasilerine örnek bir seçim gerçekleştirdik.” Dedi.

Yüksek Seçim Kurul ve Hakimler ile seçim kurulunda görev yapan tüm emekçilere teşekkür eden Güvenç, hiçbir şaibe olmadan bu seçimi gerçekleştirdiklerini vurguladı. Muhalefetin adayı İnce’nin seçim günü saat 21.00’da açıklama yaparak bu seçimin dürüst bir seçim olduğunu ve hile olmadığını belirttiğini anımsatan Güvenç şöyle konuştu; “Bunu da bu hâkimlere ve bu çalışanlara borçluyuz. Bütün güvenlik güçlerimize de Allah razı olsun. Burada milletin vekili olarak bulunuyoruz ama ak partinin milletvekiliyiz bu şehrin vekiliyiz onun için bütün teşkilatlarımıza ve ak partiye mensup olan tüm dallara Allah razı olsun. Sandığa giden Kahramanmaraş’ta 660 bin kardeşime, askeri ücretlilere, işçilere, emekçilere, sanayicilere, işini gücünü bırakıp devlete, millete siteme, demokrasiye sahip çıkan bu şehrin tüm güzel insanlarına buradan selam olsun.”

Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Cahit Parlak’ın elinden alan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise şöyle konuştu; “Seçimin şaibesiz düzgün bir şekilde geçmesini sağlayan herkese teşekkür ederim. Bu seçim Türkiye de bir sistem değişikliğiyle beraber taşların yerine oturmasında vesile olmuştur. Milletimize yön vermek isteyenler bir daha hadlerini bilmelidirler ve şuan itibari ile bir daha bu ülkede milletin sözünün üzerinde söz olmayacak. Bu seçimle beraber bu sistem değişikliği ile beraber darbeler dönemi kumpaslar dönemi de sona ermiştir. Ve milletimiz bir tarih yazmıştır.”

Törende Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Cihat Sezal ve Habibe Öçal mazbatalarını alırken, Ankara’da partisinin işleri nedeniyle törende bulunamayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın mazbatasını ise Ahmet Özdemir aldı.

Mazbata töreninin ardından Milletvekilleri İl Seçim Kurulu Başkanı ve üyeleri ile birlikte fotoğraf çekildi.