HIRSIZLIK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Kahramanmaraş’ta Çeşitli Tarihlerde İş Yerlerinden Hırsızlık Yapan 3 Kişi düzenlenen operasyonla yakalandı


HIRSIZLIK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ


Kahramanmaraş’ta Çeşitli Tarihlerde İş Yerlerinden Hırsızlık Yapan 3 Kişi düzenlenen operasyonla yakalandı

Hırsızların polise yakalanmamak için bazı iş yerlerinin güvenlik kamaralarının kayıt cihazlarını da çaldıkları belirlendi

Kahramanmaraş'ta iş yerlerinden hırsızlık yapan 3 kişilik şebeke çökertildi.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iş yerlerini hedef alan hırsızlık şebekesine yönelik çalışma başlattı.
Özellikle kafe ve büro gibi iş yerlerindeki bilgisayarları çalan şebeke üyelerinin, yakalanmamak için güvenlik kamerası kayıt cihazlarını çaldıkları tespit edildi. 
Şebeke üyelerinin yakalanması için çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını ve MOBESE görüntülerini inceleyen polis, 3 şüphelinin eşkalini belirledi. 
İstihbari çalışma neticesinde şüphelilerin kimlik bilgilerini tespit eden polis, ikametlerini takibe aldı. Şüphelilerin ikametlerine gelmemesi üzerine araştırmayı genişleten ekipler, şüphelilerin kaldıkları belirlenen bir binaya operasyon düzenledi.
Operasyon sırasında kendilerini eve kilitleyen 3 şüphelinin bu çabası da sonuçsuz kaldı. Gözaltına alınan Ergün G. (20), Malik S. (21) ile Mustafa E. (20) sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası olan şüpheliler, ilk sorgusunda değişik tarihlerde 9 ayrı iş yerinden hırsızlık yaptıklarını itiraf etti. Çaldıkları malzemeleri sakladıkları yerde eksik bulan polis, ele geçirilen 6 laptop, 2 tablet, 1 notebook, 2 kamera kayıt cihazını asayiş şube müdürlüğü bahçesinde sahiplerine teslim etti.