ONİKİŞUBAT SAĞLIKLI YAŞAMI TEŞVİK EDİYOR

Onikişubat Belediyesi, Obeziteyle Mücadele Ve Sağlıklı Yaşamı Teşvik Etmek İçin, 130 Siteye Spor Ve Fitness Aletleri Yerleştiriyor.


ONİKİŞUBAT SAĞLIKLI YAŞAMI TEŞVİK EDİYOR

Onikişubat Belediyesi, Obeziteyle Mücadele Ve Sağlıklı Yaşamı Teşvik Etmek İçin, 130 Siteye Spor Ve Fitness Aletleri Yerleştiriyor.

Onikişubat Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, başkanlığında gerçekleştirildi. Şehit Haşim Yenigül Bilgi ve Kültür Evi’nde düzenlenen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Gündemde bulunan maddelerin görüşülerek, karara bağlandığı toplantıda, imar plan ve tadilatları ele alındı. Gündemin ikinci maddesinde ise terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizin isimlerinin Bilgi ve Kültür Evleri’ne verilmesi konusu görüşüldü. Maddeyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak şehitlerin isimlerini yaşatmaya gayret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu gün de Yeniyapan ve Kozcağız Bilgi ve Kültür Evlerimize o yörenin şehitlerinin isimlerini veriyoruz. Yeniyapan Mahallemizdeki Bilgi ve Kültür Evimize Şehit Hüseyin Kılçık, Kozcağız Bilgi ve Kültür Evimize ise Şehit Şevket Kendir’in isimlerinin verilmesi için komisyon raporumuz hazır. Öte yandan Suçatı Mahalllemizdeki Bilgi ve Kültür Evimizin yerini tahsis eden Seher Gündem hanımefendinin adını da bu evimize vereceğiz. Bu merkezlerimizin hayırlı olmasını, buralarda birbirinden değerli nesiller yetişmesini temenni ediyorum.”

Daha sonra meclis üyelerinin oyuna sunulan madde, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde ise “Spor Yapalım Sağlıklı Kalalım Projesi” ele alındı. Onikişubat Belediyesince obeziteyle mücadele ve vatandaşların spor yapmaya teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 130 siteye spor, fitness aletleri ve anne çocuk salıncağı kurulacak. Maddeyi değerlendiren Başkan Mahçiçek, “İnsanlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmesini istiyoruz. Bu nedenle onları spora teşvik etmeye ve yaygınlaştırmaya gayret gösteriyoruz. Böylelikle obeziteyle mücadelede önemli bir aşama kaydedeceğimize inanıyorum. Güzel ve anlamlı bir projeye imza atıyoruz. İnşallah bu yöndeki çalışmalarımız da artarak devam edecek” diye konuştu.

Madde, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Dilek ve temenniler ile son bulan mecliste, bir sonraki toplantının 3 Nisan 2017’de gerçekleştirilmesine karar verildi.

Başkan Mahçiçek ve meclis üyeleri, toplantının ardından merkezde eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.