ZABUN: “GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK EN BÜYÜK HAZİNE...

ZABUN: “GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK EN BÜYÜK HAZİNE ORMANDIR”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Kahramanmaraş’ın Çınarlı mevkiinde düzenlenen programa katıldı.

12 Kasım 2019 - 12:56

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Kahramanmaraş’ın Çınarlı mevkiinde düzenlenen programa katıldı.Zabun, orman varlığının Türkiye’nin yarınlarına bırakılacak en büyük hazine olduğunu söyledi.

'11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes' kampanyası kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Türkiye’nin orman varlığının artırılması için Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü, ‘Bugün fidan, yarın nefes’ sloganıyla 81 ilde dev ağaçlandırma seferberliği başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genelgesiyle "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edilen 11 Kasım’da, saat 11.11’de daha yeşil bir Türkiye hedefiyle 11 milyon fidan üç saat içerisinde 81 ilde geleceğe nefes olarak miras bırakmak amacıyla toprakla buluşturuldu. Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’na taşıyan ağaçlandırma seferberliği kapsamında Kahramanmaraş’ta da 221 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. 7’den 70’e bütün Kahramanmaraşlılar fidan dikmek için Kahramanmaraş’ın Çınarlı Mevkii’nde bulunan alana akın etti.

Programa katılan KMTSO Başkanı Serdar Zabunburada fidan dikti. Milli ağaçlandırma seferberliğinin önemine değinen Zabun, Türkiye’nin yarınlarına bırakılacak en büyük hazinenin orman olduğunu söyledi. Zabun, “Yapılan bu çalışmalar çok önemli. Kuşkusuz ormanların en önemli faydası oksijen kaynağı olmasıdır. Aynı zamanda, ormanlar, bitkiler ve hayvanlar için doğal bir su şebekesi gibidir. Ağaçlar,kar ve yağmur biçimindeki yağışı, yaprakları, dalları, gövdesi ve kökleri ile tutarak, sellerin, taşkınların olmasını önler. Ayrıca yeraltı sularının oluşmasına yardım eder. Ormanlar barajların ekonomik ömrünü uzatır, doğal afetleri önler, ülke ekonomisine katkıda bulunur. Yağmur sularını havzada tutarak korurlar. Böylece çevre üzerindeki baskıları da azaltır. Erozyonu önler. Dolayısıyla gelecek nesillere bırakılacak en büyük hazinemiz orman varlığıdır. Bu itibarla, bu projeyi himayeleri altında alan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve projeyi yürüten Tarım ve Orman Bakanımıza Kahramanmaraş iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo