UYARICILAR VE AYARSIZLAŞMA…
Fahri Kurt

Fahri Kurt

UYARICILAR VE AYARSIZLAŞMA…

09 Nisan 2016 - 23:36

İnsan etkileyen ve etkilenen bir varlıktır. İçinde bulunduğumuz şartlar bizi şekillendirmektedir. Su kabına göre şekillenir. İnsan da çevresine göre. İnsan içinde bulunduğu atmosferden etkilenir ona göre duyuş, düşünüş ve davranış geliştirir. Soğukta insan üşür. Kendini korumaya çalışır, kalın giymek, kalorisi yüksek yiyecekler yemek ister. İnsan gürültüden uyuyamaz. Ruzgardan ürperir, yağmurdan rahmet ümitlenir. Karanlıktan korkar, ışıktan gözü kamaşır. Sıcaktan terler. Bayırda kayar, düz yolda normal yürür. Denizde yüzer ya da batar. Havada uçar ya da kamikaze yapar. İnsanı çoğrafik, sosyolojik, siyasal, ekonomik, dini ve ahlaki ortam ve şartlar etkiler. Bu etkilerin yansımalarını insan konuşmalarında ve davranışlarında her zaman gözlemleyebiliriz.

\r\n\r\n

Kırmızı renk   insanı kışkırtır. Yeşil dinlendirir.Pembe eğlendirir.Mor morartır.Siyah karartır.Dinlediğimiz müzikler de aynı şekilde duygu dünyamızı etkiler.Bize kutlu duygular hissettirdiği gibi süfli duyguları da harekete geçirebilir.Metal müzikler dinleyen bir insanın zamanla satanist düşünce akımına kaydığını görebiliriz.Hüzün ve matem türküleri dinleyenin ağladığını,düğün,eğlence müziklerini dinleyenlerin oynadığını,tasavvuf müziği dinleyenlerin ruhi dinginlik içine girdiklerini görebiliriz.Dinlediğimiz müziğin havası bizim havamızı derhal değiştirmekte,ruh halimizi halden hale sokabilmektedir.Bazen derin düşüncelere,bazen derin uykulara,bazen kahkahalara,bazen de hareketli oyunlar döktürmemize etki yapabilmektedir.

\r\n\r\n

İnsanın akıl,ruh ve beden alemi mükemmel programlarla donatılmıştır.İlahi nizam, eşref-i mahluk insanda bütün ihtişamı ile görülmektedir.İnsanın görme, duyma, düşünme, dokunma,koklama,yalama-yeme,hissetme gibi derin alemine açılan programları çoğu zaman  irade-istem dışı çalışmaktadır.Görme,işitme,konuşma,dokunma gibi yollarla akıl,ruh ve beden alemimizin kozmik odalarına sürekli bir şeyler dolmaktadır.İçimize yaptığımız bu dolumun niteliğini ve niceliğini belirlemek ve ayarlamak çoğu zaman elimizde olmamaktadır.Bunların iç alemlerimizde nasıl mayalanarak, bizi kimyasal,biyolojik,sosyal ve psikolojik hallere soktuğunun hesabını da yapamıyoruz.

\r\n\r\n

Çevremizde o kadar çok uyarıcılar var ki bunların çoğu negatif uyarıcılardır.Teknolojik uyarıcıların,kimyasal atıkların,genetiği bozulmuş yiyeceklerin,ses,ışık-radyoaktif durumların,radyasyon,aspes gibi kanserojenler,tv,telsiz,telefon,radyo,internet gibi verici ve alıcıların ruzgar gibi oluşturduğu manyetik dalgalar….Hepsi insanın biyoelektroniğini etkilemektedir.Bu etkiler çoğu zaman kalp krizi,beyin kanaması,negatif enerji boşalması yani öfke patlaması şeklinde kendini göstererek şiddete ve  ani ölümlere-öldürmelere neden olabilmektedir.

\r\n\r\n

Stresi ateşleyen çevremizde o kadar negatif uyarıcı var ki bunların kontrolü hakikaten  imkânsız. Asrımızın en büyük hastalık tetikleyicisi stres artık hemen hepimizde kronik bir hastalık haline geldi. Radyoaktifli ortamlardan, gaz odası gibi hava kirliliğinden, asit yağmurlarından, ses bombalarından, dengesizleşen insanların alev topu gibi sözlerinden kimyamızın değişmemesi imkânsız. Kim bilir, zaman içinde insanın bu deformasyonu hızla devam eder  ve sonun da olan olur, insan mutasyona uğrayabilir.

\r\n\r\n

 Her ülkede yaygınlaşmaya başlayan teknolojik hastalıklar hastaneleri,klinikleri,poliklinikleri ve dispanserler insanlığın imdadına ne kadar yetişir bunu zaman gösterecektir.Artık yatsınamaz bir acı gerçek var ki genç neslin delidana hastalığına yakalanmış, gözü kanlı buzağı gibi davranışları,duyuş,düşünüş ve bakışlarındaki  donukluk, konuşmalarındaki tutukluk,anlayışlarındaki kıtlık,gözlerindeki ışık,yüzlerindeki matlık her geçen gün daha da derinleşmektedir.

\r\n\r\n

Çağımızın en büyük  gelişmesi  telefon ve internetin yani siber alemin, her yaştaki insanı eroin gibi etkileyen önlenemez bağımlığı terörizm ve obezite gibi geleceğimizi tehdit etmektedir.Çevremizdeki aşırı uyarıcılar alıcı ve  vericilerinizi işlemez hale getirmektedir.İnsan olma ayarlarımız ayar tutmaz hale gelmektedir. Bir de çevremizde hergeçen gün çoğalan ayarsız ve dengesiz insanların sinsi ve şeytani uyarıcı etkisi de cabası.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n

Son Yazılar

https://www.alexa.com/siteinfo