HOCALI VE KANAYAN YARAMIZ
Fahri Kurt

Fahri Kurt

HOCALI VE KANAYAN YARAMIZ

05 Mart 2017 - 18:04

 

  Ermenilerle Azeri Türkleri arasındaki Karabağ Savaşı sırasında, 26 Şubat1992 tarihinde, 

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeniler son yüzyılın en acımasız katliamını gerçekleştirdiler.

  İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamını Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiş olsa da Birleşmiş Milletler hala bu konuda bir şey yapmış değil.

  Bu saldırıda; 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir.

Hocalı Kasabası,936 km2'lik alana sahip idi, savaştan önce 11.356 kişi yaşardı. Katliamla birlikte,  yağmaya da maruz kalmış ve kasaba tamamen yok edilmiştir. Uzun süre cesetlerin alınması bile mümkün olmamıştır.

  Kasabayı, Alef Hacıyev komutasındaki yaklaşık 160 hafif silahlı kişiden oluşan Özel Polis Gücü birlikleri savunmaya çalışsa da Rus birliklerinin desteğiyle büyük bir güçle saldıran Ermenilere karşı,malefes güçleri yetersiz kalmıştır.

  Bu hadise olduğunda ben, Üniversite ikinci sınıftaydım. Haberleri dinlerken yüreklerimiz yandı. Benim gibi milyonlarca Türk genci, Anadolu’dan Karabağ’a gönüllü savaşçı olarak gidebilecek bir ruh halindeydik. Lanetleme ve protestolar yapıldı ama intikam almanın acısı hep yüreklerimizde gizli kaldı. Çünkü Ermeni mezaliminin ne demek olduğunu biz Anadolu Türkleri çok yakından iyi biliyorduk.

  Hocalıdaki  bu Ermeni Mezaliminin yıl dönümünde şu olayı sizlerle paylaşarak,geçmişi unutmamayı ve unutturmamayı diliyorum.

ZORİ BALAYAN’IN TÜRK ÇOCUĞU ÜZERİNDEKİ ÖLÜM DENEYİ

  Bakü Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anatomi hocası olan Prf. Dr.Mübarek Allahverdi,26 Şubat 1992 Yılında Hocalı katliamında, Ermeni Doktor Zori Balayan’nın yaptığı, insanlık dışı bir olaydan bahsetmektedir.

  Zori Balayan’ın yazdığı “Ruhumuzun Canlanması” adlı kitabında da bunu çekinmeden, hayasızca anlatmasından bahseder. Bu olayı dünyaya duyurur. Zori Balayan’ın yargılanmasını ister. Yutube videolarında ve Türkiye’de yayın yapan, Kanal–7 TV’de bu olayı haber yapar, dünyaya duyurur.  

   Hocalı Katliamında, Bakü’de Tıp Fakültesinde çalışan Prof. Dr. Mübarek Allahverdi, olayı duyar duymaz, ailesinin yaşadığı Hocalı ’ya gider. Zori Balayan’ın kitabında anlattığı o vahşete şahitlik eder. Allahverdi, uzmanlık alanı gereği kadavralarla uğraşırdı. Ancak burada gördükleri onu dehşete düşürür. Gördüklerini şöyle anlatır: “Mescide gittim. Mescit ölülerle doluydu. Ve sınırdan ölüleri taşıdık.613 ceset saydım. O cesetleri görünce özüm dehşete düştü. Onların başlarının derisi soyulmuştu. Beyinleri parça parça edilmişti. Gözleri çıkarılmıştı. Anaların kızların göğüsleri kesilmişti. Hamilelerin karınları süngülerle delik deşik edilmişti. Ve onların bebekleri süngülere takılmıştı. Pencereya kafasından, kollarından çivilenmiş, kafasının, karnının derileri yüzülmüş çocukları gördüm. Zori Balayan daha sonra bunları kitabında anlatmış. Hem de deneyini yaparken o körpe çocuklar üstünde hiçbir ağrıkesici gibi önlemde almamış. Deneyi yaparken notlar almış. Dünyada ilk defa yapılan bu deneyi Zori Balayan şöyle anlatmaktadır. Kendi kaleminden. “Askerlerimiz bir 13 yaşlarında Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Başından sinesinden derisini yüzdüm. Saate baktım. Türk çocuğu yedi dakika sonra kan kaybından öldü. Türk çocuğuna yaptığım bu işkenceden dolayı kendimi rahatsız hissetmedim. Ruhum halkımın yüzde birinin bile intikamını aldığım için sevinçten gururlandım. Daha sonra aynı şeyi üç Türk çocuğuna daha yaptık.”

Savaş yiğitçe, mertçe dövüşmektir. Türklerle savaşmak ise bir şereftir. Ancak

bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı ve savaşmayan suçsuz sivil insanları hunharca katletmek savaş demek değildir. Dileriz ki böyle bir hadiseyi hiçbir millet yaşamasın!

   Ancak Zori Balayan gibi vampir ve canilere hala bir ders verilmemişse, insanlık bitmiş demektir. O masum Türk Çocuklarının hakkını ve hukukunu koruyamayan bir Türk Dünyası ağlamayı bırakıp gereğini yapmalıdır. Yoksa bu hadiselerin devamı gelir. Ona da hazır mıyız belli değil.

Hocalı şehitlerimizin mekanı cennet olsun! Milletçe başımız sağ olsun!

 

 

FAHRİ KURT

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • YUSUF YILMAZ AVUSTURYA
    7 yıl önce
    HEPiMiZiN BASi SAGOLSUN ALLAH TEKRARINI GÖSTERMESiN SENiN GiBiBi VATAN SEVEN KARDESLERiMiZ DENDE ALLAH RAZI OLSUN

Son Yazılar

https://www.alexa.com/siteinfo