ÜÇ KAHRAMAN ÜÇ YİĞİT VE ÜÇ ŞEHİD
Ahmet Sandal

Ahmet Sandal

ÜÇ KAHRAMAN ÜÇ YİĞİT VE ÜÇ ŞEHİD

06 Ocak 2017 - 20:31

 

\r\n\r\n

Vakit öğle vakti. Günlerden Cuma. Ve şu anda Ankara semalarında salalar yankılanmakta. Biraz sonra Ezan-ı Muhammed’i okunacak ve inşallah Cuma Namazımızı eda edeceğiz.

\r\n\r\n

Bu sözlerle giriş yaptığım yazıda, bugün, üç yiğit, üç kahraman ve üç şehidimizi anlatacağım.

\r\n\r\n

15 Temmuz 2016 günü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe planlarını bozan ve gözünü kırpmadan şehadete yürüyen Astsubay Ömer Halisdemir’i anlatacağım. 10 Kasım 2016 günü Mardin İli Derik İlçesinde gözü dönmüş hain PKK’lılar tarafından makam odasına bomba yerleştirilmek suretiyle şehid edilen Kaymakam Muhammed Safitürk’ten bahsedeceğim. Dün (5 Ocak 2017 günü) İzmir’de Adliye binası önünde eylem yapmak ve İzmir’i kana bulamak isteyen PKK’li alçak teröristlere karşı koyarak büyük bir faciayı canı pahasına önleyen ve teröristlerden birini öldürdükten sonra diğeri tarafından sırtından vurularak şehid edilen Polis Memuru Fethi Sekin’den söz edeceğim.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Öncelikle şu noktaya dikkat çekeceğim.

\r\n\r\n

Bu üç kahraman, üç yiğit ve üç şehidin isimlerine bir dikkat edin. Ne kadar güzel ve ne kadar manalı değil mi? Hayır hayır sırf isimlerine değil soy isimlerine de dikkat edin. Hepsi de insanın ruhuna ve yüreğine hitap ediyor. Bu üç isim ve bu üç soyisim bir tesadüf değil. Biere tevafuk ve hikmettir. Tabi anlayana ve idrak edene.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Evet, hep birlikte şimdi, bu isimler ve soyisimler üzerinde tefekkür edelim.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

1-“Ömer Halisdemir”: İsmi o derece mübarek ve o kadar büyük ki, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm)in kutlu sahabesi, adaletin timsali ve İslam Devleti’nin ikinci Halifesi Hz. Ömer (ra)’den geliyor. Hz. Ömer (ra), “yoluna canımız kurban” diyeceğimiz bir sahabedir. Hz. Ömer (ra), Devlet için gecesini gündüze katan örnek bir şahsiyet. Her Devlet Adamı, görevinin başından sonuna kadar Hz. Ömer (ra) modelini uygulamalıdır. Hz. Ömer (ra)in yolunda yürümelidir.

\r\n\r\n

Şehid Ömer Halisdemir’in isminden sonra soyismi de ruhlara heyecan veriyor. Hem halis, hem demir. Halis demek katışıksız, saf, samimi, ihlaslı, iyi, doğru ve güzel anlamlarına gelir. Soyismindeki asalet daha bununla bitmiyor. Halis’ten sonra demir geliyor. Demir, sağlamlığa, kuvvete, metanete ve cesarete işaret eder.

\r\n\r\n

2-“Muhammed Safitürk”: Hemen şimdi, Yunus Emre’mizin bir ilahisinin sözleri aklıma geldi: “Adı güzel kendi güzel Muhammed (asm)”.

\r\n\r\n

Nerede sevgili Peygamberimizin (asm) ismini duysam,

\r\n\r\n

“Canım kurban olsun senin yoluna,

\r\n\r\n

Adı güzel, kendi güzel Muhammed,

\r\n\r\n

Şefâat eyle bu kemter kuluna,

\r\n\r\n

Adı güzel, kendi güzel Muhammed”

\r\n\r\n

diye düşüncelere dalarım.

\r\n\r\n

Şehid Kaymakam Muhammed Safitürk, bu en mübarek ve en yüce ismi taşıyor. İnşaallah (cc) Ahirette sevgili Peygamberimiz (asm) komşu olur.

\r\n\r\n

Şehid Kaymakam Muhammed Safitürk, sırf ismiyle değil, soyismiyle de yine gönüllere taht kuruyor. Maşallah.

\r\n\r\n

Safitürk diyorsunuz. Hem saf ve temizlik, hem de Türk’lük birarada. Safitürk dediğimizde saflık ve temizlik yanında, ayrıca “özbe öz Türk” akla geliyor.

\r\n\r\n

3-“Fethi Sekin”: Fethi demek, hem “fethe ait olan”, hem de ferahlık veren anlamına gelen bir isimdir. Fetih, bizim davamız ve maksadımızdır. Allah (cc) Ümmet-i Muhammed’e (asm) nice nice kutlu ve büyük fetihler nasip eyledi. Mekke’nin fethi, Kudüs’ün fethi ve İstanbul’un fethi hemen aklıma ve yüreğime dolan büyük fetihler. İnşaallah nice nice büyük ve kutlu fetihler bize tekrar nasip olacaktır. Mesela, Kudüs yine bir Fatih bekliyor, Kudüs yeni bir Fatih bekliyor. Olacak inşallah. Kudüs Fatih’ini bulacak inşallah. O Fetih bir Cuma günü olacak belki de yine böyle bir kış vakti ve aynı ay içerisinde olacak. Bunu ancak Allah (cc) bilir.

\r\n\r\n

Şehid Fethi Sekin’in soy ismine gelince orada da, bir sükûnet ve sakinlik görmekteyiz. Sekin ismi belki doğrudan doğruya bu anlamlara işaret etmiyor. Bu isim “sakin” şeklinde anlaşılmalıdır. Sakin ve huzurlu anlamında düşünülmelidir. Bu Millet inşallah sükûnete ve sakin bir hayata kavuşacak ve ebeden mutlu ve huzurlu olacaktır.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Evet, bugün Cuma Namazı öncesi bu satırları yazdım ve şimdi Cuma Namazı kılmak için Mescide gidiyorum. Cuma Namazında da inşallah bu üç Şehidimiz için rahmet ve mağfiret dileyeceğim. Allah (cc) bizleri de şahadet makamına yükseltsin ve şehidlerden eylesin. Amin. Cuma Günü ve Cuma Namazı’nın yaklaştığı vakitlerde edilen dualar makbuldür. Bu dalarım da makbul olsun inşallah.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Yazımın sonunda şu mısralara yer veriyorum

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ömer Halisdemir, Muhammed Safitürk ve Fethi Sekin.

\r\n\r\n

Sizler ebeden unutulmayacak üç büyük kahramansınız üç.

\r\n\r\n

Hiç bileği bükülür mü hiç, Oğuz'un, Osmanlı'nın, Türk'ün.

\r\n\r\n

Türk dediğin, sarsılmaz iman, yıkılmaz kuvvet ve güç.

\r\n\r\n

Büyük bir örnek oldunuz tüm Millet ve Gençlerimiz için.

\r\n\r\n

Gür sesle haykırıyorum ki, hiç unutulmayacaksınız hiç.

\r\n\r\n

                               Ruhunuz şad ola.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ahmet SANDAL

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n

Son Yazılar

https://www.alexa.com/siteinfo