YAZ SPOR OKULLARININ 15.’Sİ AÇILDI

YAZ SPOR OKULLARININ 15.’Sİ AÇILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın açılışı gerçekleştirildi.

30 Haziran 2018 - 18:17

12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Yaz Spor okullarına katılan öğrencilerin kortej yürüyüşünün ardından açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, her zaman sporu destekleyerek sporcunun yanında yer aldıklarını söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımız sadece anne babalarının geleceği değil. Bu şehrin, bu aziz milletin ve bu Türkiye’nin geleceği çocuklarımız. Çocuklarımızın en sağlıklı, en donanımlı yetişmesi bizim için çok önemli. Göreve gelmeden önce, seçim döneminde çocuklarımızın ikinci velisi olacağız demiştik. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapacağımızı söylemiştik. Allaha hamdolsun 4 yıldır bunun gereğini yerine getirdik. Belediyemizin boş binalarını okul olarak milli eğitime tahsis ettik. basketbol, halı saha, kütüphane, ve bir çok kültürel çalışmalar yaptı. Mahallelerde spor kulüpleri kurdurduk. Geleceğimiz için güçlü nesiller için sağlam bedenler için sporu alışkanlık haline getirmemiz lazım. Özellikle, modern hayat ile teknolojinin gelişmesi neticesinde çocuklarımızı hantallaşmaktadır. Birçok mahallelerimizde spor alanları açtık. İnşallah Kahramanmaraş’ımızda lisanslı spor sayımızı Avrupa normlarının üzerine çıkarmalıyız. Bu çocuklarımızın devamlı spor yapmalarını sağlayacağız.

Biz istiyoruz ki Kahramanmaraş’ta asgari ücretle çalışan insanların çocukları doktor olsun, mühendis olsun iyi bir yerlere gelsin. O çocuklar milli gelirden gelen dağılımdan faydalansın. Bu çocuklarımızın spor yapmalarını takip edelim onaylayalım.

Sporun gelişimi ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durarak spor yapmaları için ilimiz genelinde 50’den fazla spor tesisini hizmete sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Mahallelerimizde boş olan alanlara spor tesisleri yaptığımız gibi boş binaları da kiralamak suretiyle spor merkezlerine çeviriyoruz. Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğümüz bu konuda çok çeşitli faaliyet yürütüyor. Hem gençlerimiz için hem de kadınlarımız için spor salonları oluşturuyoruz.

İnşallah bu spor alanlarından birçok olimpiyat oyuncularının çıkmasını bekliyoruz. Ay yıldızlı al bayrağımızı dalgalandırmak aziz milletimiz için bir onurdur. İnşallah bu sporcu kardeşlerimizin içinden de birçok sporcu kardeşlerimizi çıkacak ve ülkemizi dünya genelinde temsil ederek Ay yıldızlı al bayrağımızı dalgalandıracak. Bu vesile ile tüm sporcularımıza başarılar diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un ardından kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise, kurtuluş savaşında ilk kıvılcımı oluşturan Kahramanmaraş’ın kahraman evlatlarını, yeni Türkiye’de de birçok başarılara imza atacaklarına inandıklarını ifade ederek, gençlerin gelişimi için bu tür hizmetler sunan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen AK parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise “Bir yılını düşünenler pirinç eksin. 10 yılını düşünenler ağaç diksin. Bir asrını düşünenler insanlara yatırım yapsın, nesillerine yatırım yapsın” sözünü hatırlatarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaz spor okulları sayesinde insana yatırım yaptığını ve küçük yaşlarda çocukların sporla iç içe olmaları gerek ülke geleceği gerekse insanlık için önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından gösterilere geçildi ve kareteciler, wushu, judo, tekvando, kicboks, jimnastik ve güreşe katılan sporcular muhteşem birer gösteri sundular.

Gösterilerin tamamlanmasının ardından protokol mensupları sporculara malzeme dağıtımı gerçekleştirdiler.

Bu yıl 15’si düzenlenen Yaz Spor Okullarına merkez ilçelerde öğrenci sayısı 6 bin 646 olurken, Afşin’de 659, Andırın’da 260, Çağlayancerit’te 435, Ekinözü’nde 471, Elbistan’da 1331, Göksun’da 302, Nurhak’ta 168, Pazarcık’ta 332, Türkoğlu’nda 416 olarak gerçekleşti.

Dallara göre dağılıma bakıldığında futbolda 2 bin 644, yüzmede 3 bin 552, Engelli yüzme 398, basketbol 1118, atletizm 46, bocha 55, güreş 242, kort tenisi 143, masa tenisi 432, badminton228, hentbol 159, kick boks 255,oryantring 24, karete308, tekwando 196, satranç 372 ve voleybol 848 olmak üzere toplam 11 bin 20 öğrenci kayıt yaptırdı.

Öte yandan 18 Haziran 2018 Pazartesi günü eğitimlere başlanan yaz Spor Okullarında eğitimler 24 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek.

Toplamda bu yıl 11 bin 20 öğrencinin kayıt yaptırdığı yaz spor okullarının ilçelerdeki açılış tarihleri ise şöyle: 2 Temmuz 2018 Pazartesi Andırın İlçesi saat 12.00’de Andırın Spor Salonu, Afşin İlçesi saat 15.00’de Afşin Spor Salonu, Elbistan İlçesi saat 17.00’de Elbistan Gençlik Merkezi Tesislerinde yaz spor okullarının açılışı yapılacak.

3 Temmuz 2018 Salı günü Çağlayancerit İlçesi saat: 11.30’da Suni Çim Saha, Pazarcık İlçesi Saat: 14:30 Pazarcık Spor Salonu ve Türkoğlu İlçesi Saat: 17:00’de Türkoğlu Spor Salonunda yaz spor okullarının açılışları yapılacak.

4 Temmuz 2018 Çarşamba günü Nurhak İlçesi saat 12.00’de Nurhak Spor Salonu, Ekinözü İlçesinde saat 14.00’te Ekinözü Yunus Emre Ortaokul halı sahası ve Göksun İlçesi saat 16.00’da Göksun Spor Salonu’nda yaz spor okullarının açılışları yapılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo