Yaşlı Kadının Kredi Çıkmazı

Yaşlı Kadının Kredi Çıkmazı

Kahramanmaraş’ta polis memuru kocasını 14 yıl önce kalp krizinden kaybeden 68 yaşındaki Leyli Özalpay, çektiği 20 bin liralık krediyi ödeyemediği için perişan olduğunu söyledi

29 Kasım 2019 - 19:36

2 torununa bakan ve örgü işleyip ek gelir sağlayan Özalpay, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor

Kahramanmaraş’ta polis memuru kocasının 14 yıl önce kalp krizi sonrası hayatını kaybetmesinin ardından kredi çektiğini ve maddi zorluklar yaşadığını söyleyen Leyli Özalpay, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor.
Dulkadiroğlu ilçesi Pınarbaşı Mahallesinde yaşayan 4 çocuk annesi Leyli Özalpay (68), eşinin vefatını ardından eşinden ayrılan oğlunun 2 çocuğuna da bakmak zorunda kaldı. Farklı zamanlarda yaptığı alışverişler ve banka kredileri nedeniyle yaklaşık 20 bin lira borcu nedeniyle de sıkıntılı günler yaşayan Özalpay, eşinden kalan emekli maaşını de diğer çocuklarıyla kanunen paylaştığını anlattı. Özalpay, “Polis eşiyim, eşim vefat ettikten sonra maddi, manevi zorluk yaşadım. Çocuklarıma ve torunlarıma bakmak zorunda olduğum için kredi çekmek zorunda kaldım. Aldığım maaş ile ancak kiramı ödeyebiliyorum. Kızlarımda dul olduğu için onlara da kredi borcu kesiliyor. Aslında hiç kimse krediye bulaşmak istemez ama ben mecbur kaldım. Oğlumda eşinden ayrıldığı için iki torunuma bakıyorum. Şu an komşuların yardımlarıyla geçinmeye çalışıyorum" dedi.
Para kazanabilmek için örgü işleyip sattığını belirten Özalpay, "Bazen parasıyla komşuların yünlerini yıkıyorum. Onlarda yardımcı olmak için bana bu şekilde iş imkanı sağlıyorlar. Şu an yaklaşık 20 bin lira kredi kartı borcum var. Nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum, hayırseverler ve yetkililerden destek bekliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo