VEFAT EDEN ÖNDER ÇİFTÇİNİN EŞİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

VEFAT EDEN ÖNDER ÇİFTÇİNİN EŞİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde geçtiğimiz yıl vefat eden bir çiftçiye teşekkür plaketi verildi.

16 Mayıs 2019 - 15:19

Türkoğlu ilçesine bağlı Çakıroğlu mahallesinde yaşayan Fadıma Kamalak'a geçtiğimiz yıl eylül ayında beyin kanamasına bağlı olarak vefat eden eşi Abdullah Kamalak adına teşekkür plaketi verildi. Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Bozkurt tarafından verilen plakette "Sayın Fadıma Kamalak, Sizin şahsınızda rahmetli eşiniz Abdullah Kamalak'a önder çiftçi olarak başta çilek yetiştiriciliği olmak üzere tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl müdürlüğü, Şube Müdürlerinden İbrahim Kargı, Ziraat Mühendisleri Ali Kalaycı ve Kemal Sami Aloğlu ve Sefair Bağcı ile birlikte 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününde Fadıma Kamalak'ı Türkoğlu ilçesine bağlı Çakıroğlu mahallesinde ziyaret ederek teşekkür plaketini verdiler. Ziyarette Türkoğlu Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kaplan ve köyde ikamet eden diğer çiftçiler de hazır bulundular.

Farklı ürünler yetiştirmeyi ve yeni yöntemler denemeyi severdi

Teşekkür plaketini takdim eden Şube Müdürü İbrahim Kargı: "Merhum Abdullah Kamalak'ı yıllar önce Osmaniye'de görev yaparken tanımıştım. Bahçe İlçe Tarım Müdürlüğü görevini yürütürken ismini ve yaptığı çalışmaları duymuştum. Her ne kadar sorumluluk bölgemde olmasa bile gelip tanışmış ve yaptığı çalışmaları bizzat yerinde incelemiştim. Sonraki yıllarda da Kahramanmaraş'ta görev yapmam hasebiyle görüşmelerimizi ve çalışmalarımızı daha koordineli hala getirmiştik. Bu süreçte Çakıroğlu mahallesinde ve çevresinde tarımın gelişmesi için çok verimli çalışmalar yaptı. Farklı ürünler yetiştirmeyi ve yeni yöntemler denemeyi severdi. Çileğin yanı sıra böğürtlen, ahududu, kivi gibi farklı meyvelerin bölgede ilk uygulayıcısı ve yetiştiricisi oldu. Tarım İl Müdürlüğü personeline her zaman yardımcı olmaya çalıştı. Abdullah Kamalak'la çalışan personelimiz her zaman memnun kaldılar. Merhumu rahmetle anarken, yaptıkları çalışmalar için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Abdullah Kamalak: 1944 yılında Türkoğlu ilçesinde doğmuştu. Birçok tarım ürününün ekimini ve denemesini yapmıştı. en önemli çalışmalarını ise çilek üzerine yapmıştı. 1980'li yılların başından itibaren çilek üretimine ağırlık vermiş, çilek üretiminde damlama sulama, malçlı sistem gibi verimi artırıcı, işçilik ve su kullanımını azaltıcı yenilikleri kullanarak diğer çiftçilere örnek olmuştu. 2007 yılında ise Bakanlar Kurulu kararı ile Türkoğlu Çilek Üreticileri Birliğini kurmuş ve üç yıl boyunca başkanlığını yürütmüştü. Yaptığı çalışmalarla köyünün ekonomisinin düzelmesini sağlamıştı. Yaşamı boyunca "Allah ömür verdiyse yapacak ve öğrenecek şeyler vardır diyerek çalışmaktan ve öğrenmekten hiç geri durmamıştı. "Geçtiğimiz yıl ise 74 yaşında hayatını kaybetti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo