UTESKON,KAHRAMANMARAŞ’TA MADDE BAĞIMLILIĞININ TAKİPÇİSİ...

UTESKON,KAHRAMANMARAŞ’TA MADDE BAĞIMLILIĞININ TAKİPÇİSİ OLACAK!

Kısa adı UTESKON olan Uluslararası Ticaret,Sağlık ve Eğitim Konfederasyonunun Kahramanmaraş İl Temsilciliğinin açılış ve tanıtım programı düzenlendi.

30 Ocak 2019 - 10:32

Önce  ki gün Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen programa UTESKON Genel Başkanı  Sebahattin Uludağ’da katıldı.

UTESKON Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman Akdemir’in ev sahipliğinde ki Program Saat 14:00 de  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını  UTESKON Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Şerife Durna yaptı.

Daha sonra UTESKON’un dünya genelinde yürüttüğü en etkin faaliyet olan Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığının önlenmesine yönelik Video gösterimi yapıldı.

Programda UTESKON Sağlık Hizmetleri ve Yatırım Teşkilatı Başkanı Dr.Mehmet Muratdağ Uyuşturucu kullanan kimselerin hal ve hareketleri ve günlük yaşamına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Programın sonunda ise  Uluslararası Ticaret,Sağlık ve Eğitim Konfederasyonu (UTESKON) Genel Başkanı Sebahattin Uludağ konuştu.

Konfederasyona ilişkin bilgi veren Uludağ, şunları söyledi; Uteskon, 15.08.2016 tarihinde 3 Federasyon ve 36 Derneğin bir araya gelmesiyle Ankara’ da kurulmuş güvenilir ve dinamik bir konfederasyondur. Uteskon’ un açılımı Uluslararası Ticaret, Eğitim, Sağlık Konfederasyonudur. Uyuşturucu ile mücadele Uteskon’ un ana hedeflerindendir. Kültür ve Sanat konularında ayrıca faaliyetler düzenler. Bu amaçla; din, dil, ırk, cinsiyet ve düşünce ayrımı yapmaksızın, tüm dünya ülkeleri ile ülkemiz arasındaki uluslararası kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi için fayda sağlayan projeleri üretir ve fiilen katılımcı olur.Eğitim, Ticaret, Sağlık başta olmak üzere; Kültür, Sanat, Spor, Çevre, İletişim, Ulaşım, Tarım, Enerji, Turizm, Sanayi ve benzeri alanlarda faaliyet gösteren dünyada ki Sivil Toplum Kuruluşları, Vakıflar, Kurum, Kuruluş ve Kişiler ile Kamu Yararına Faydalı faaliyetlere iştirak eder. Bu organizasyonlar ile birlikte araştırmalar yapar, projeler geliştirir ve uygular. Madde bağımlılığı günümüzde artan bir problemdir, bunun için tedavi süreçlerini, aile desteklerini, aile bilinçlendirme çalışmalarını takip eder, araştırmalar yapar, projeler geliştirir ve uygular.Özetle, ülkemizde ve diğer ülkelerde üretime ve istihdama destek veren tüm kuruluşlar ile işbirliği yapar. Kültürel alanda faaliyetler düzenler ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunur.

Program Kahramanmaraş Adliyesi karşısında UTESKON Kahramanmaraş İl Temsilciliğinin açılmasıyla son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo