ÜLKÜ OCAKLARINDAN KİTAP KAMPANYASI

ÜLKÜ OCAKLARINDAN KİTAP KAMPANYASI

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı Asenalar Birimi “Okuyan Nesiller” Projesi kapsamında kitap kampanyası düzenledi.

18 Nisan 2018 - 19:40

Düzenlenen kampanyada toplanan 7-14 yaş grubu kitaplar Ilıca İlkokulu-Ortaokulu’na hediye edildi.

“Çocukların olduğu yerde umut vardır. Umut varsa umudu yeşertmek gerekir. Buda ancak ve ancak ilimle olur.” ifadelerine vurgu yapan Ülkü Ocakları Kahramanmaraş  Asena Birim Başkanı Elif ZORLUSOY sözlerine: “ Dünya cehaletin karanlığında boğulurken tek kurtuluşun ilim olduğunu her zaman vurguluyoruz. İnandıklarımız uğruna mücadele etmenin tek yolunun cehaleti kırmaktan geçtiğini biliyoruz. Bu nedenle daima ilimin ve bilimin savunucusu olacağız. Biz okumaya,araştırmaya gayret ediyoruz. İstiyoruz ki yarınlarımızın temeli çocuklarımız okusun, araştırsın,öğrensin. Kütüphanesiz il,ilçe,köy kalmasın. Okumak isteyen çocukların olduğu ancak okumaya kitap bulamadıkları tek okul kalmasın. Evet bugün Ilıca İlkokulu-Ortaokulu’ndayız ve bundan son derece mutluyuz. Ancak henüz ulaşılamamış, kütüphanesi olmayan,değil kütüphane okuyacak birkaç kitabı olmayan birçok okulun olması da bizi son derece üzmekte. Bugün buraya ulaşmayı umut ederek “Sonsuz Işık İçin; Bir Kitapta Sen Uzat!” sloganıyla kitaplarımızı topladık ve onları gözleri parlayan geleceğin mimarları çocuklarımıza teslim ettik. Felaket olan cehalete karşı okuyun, okuyun ki elleriniz sadece kalem tutsun dedik. Okuyacaklarına dair söz aldık. Okuyan Nesiller Projesi kapsamında Bir Mumun Işığı Mum Bitinceye Kadar! Bir Kitabın Işığı İse Sonsuza Kadar! Sonsuz Işık İçin; Bir Kitapta Sen Uzat! Sloganıyla başlattığımız kampanyamıza ilk günden son güne kadar yoğun ilgi gösteren, destek olan tüm hocalarımıza, öğrenci arkadaşlarımıza ve hemşerilerimize teşekkür ederim.” şeklinde devam etti.

“Bugünün çocukları yarınların aydınlarıdır.” ifadelerini kullanan Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin KAYIŞ: “Henüz birer fidan olan bu çocukları ilimle,irfanla donatmak ve onlara bir pusula olmak gerekmektedir.” dedi. KAYIŞ: “Çocuklarımızın milli benlik kazanabilmeleri, her köşesi cennet olan bu vatana ve al bayrağa bağlı kalabilmeleri için yeterli bilgiye ve donanıma sahip olmaları  önemli bir konudur. Geleceğin emanetçisi olan çocuklarımızın kendilerini geliştirebilmeleri ve vatanımıza faydalı birey olabilmeleri adına güzel ahlaklarını ilimle harmanlamaları gerektiğine inanıyorum. Kitaptan,dergiden,gazeteden uzak bireylerin uyuşturucu, madde ve türevlerine meyilli oldukları da önemli bir noktadır. Bu bağlamda çocuklarımızı okumaya teşvik etmeli,bilgilerine bilgi katmalı ve onlara örnek birer vatandaş olmalıyız. Okumayan nesile karşı daima "Okuyan Nesiller" diyoruz. Okuyan Nesiller projesi kapsamında " Bir Mumun Işığı Mum Bitinceye Kadar! Bir Kitabın Işığı İse Sonsuza Kadar! Sonsuz Işık İçin; Bir Kitapta Sen Uzat"sloganıyla topladığımız 7-14 yaş grubu çocuk kitaplarımızı Ilıca İlkokulu-Ortaokuluna hediye ettik. Bir kitabın bile çok değerli olduğu kampanyamıza destek olan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo