TORUNLARINI 79 YAŞINDA GÖREBİLDİ 

TORUNLARINI 79 YAŞINDA GÖREBİLDİ 

Yıllardır birkaç ameliyat olmasına rağmen görme sağlığına kavuşamayan 79 yaşındaki Elmast Çemc Kayseri Maya Göz Hastanesi’nde Doç. Dr. Mustafa Koç’un yaptığı başarılı kornea nakli ameliyatı sonrası sağlıklı şekilde görmeye başladı. 

09 Temmuz 2019 - 12:32

Yıllar önce Kahramanmaraş’ta başlayan göz problemine bir türlü çözüm bulamayan 79 yaşındaki Elmast Çemç Kahramanmaraş’ta 2 yıl önce katarakt ameliyatı oldu. Ancak görme sağlığına kavuşamadığı gibi gözlerindeki ağrı gittikçe arttı ve dayanılmaz bir hal aldı. İstanbul’da tekrar kontrol olan Elmast Çemc’e kornea nakli olması gerektiği söylendi. Bunun üzerine gerekli başvuruları yapıp beklemeye başlayan Elmsat Çemc’e, bir yıldan fazla beklemesine rağmen bir türlü uygun kornea bulunamadı. 
Kayseri’ye gelen ve Maya Göz Hastanesi’nde kontrol olan Elmast Çemç bir kere de Kayseri’de kornea nakli için şansını deneyerek başvuruda bulundu. Başvurusundan bir gün sonra, Konya’daki kornea bankasından uyumlu kornea bulundu haberi gelince, hemen Maya Göz Hastanesi’nde ameliyata alındı. 
Doç. Dr. Mustafa Koç tarafından gerçekleştirilen ve başarılı geçen kornea naklinden sonra görme sağlığına kavuşan 79 yaşındaki Elmast Çemç uzun yıllar sonra sağlıklı bir şekilde ailesini ve özellikle de torunlarını görebildiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, ameliyatı gerçekleştiren Doç.Dr. Mustafa Koç’a teşekkür etti. 
Maya Göz Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Mustafa Koç da “hastamız daha önce kornea nakli için başvurmuş ama uygun kornea bulunamamış. Bize geldi kontrollerini yaptık ve sonra başvurular gerçekleştirildi. Çok kısa sürede Konya’dan yanıt geldi. Uyumlu kornea temin edildikten sonra hemen ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamız şu anda sağlıklı bir şekilde görmeye başladı” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo