Tamburdan sızan nağmeler afşinder ses ve tambur sanatçısı hakan...

Tamburdan sızan nağmeler afşinder ses ve tambur sanatçısı hakan dedeler ‘i konuk etti .

Eğitim ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra sanata verdiği önem ile bilinen Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği, AFŞİNDER, ses ve tambur sanatçısı Hakan Dedeler ‘i, cumartesi sohbetleri adı altında devam ettirdikleri geleneksel toplantıda “Tamburdan Sızan Nağmeler” adlı programa konuk etti.

01 Ocak 2018 - 15:50

 İstanbul da müzik hayatına devam eden ve birçok sanat akademisinde eğitmenlik yapan Kahramanmaraşlı ses ve tambur sanatçısı Hakan Dedeler, Afşinder’in geleneksel cumartesi sohbetleri adlı programında, üniversite öğrencileri ve hemşerileri ile buluştu.

Program katılımcılara Afşinder tarafından hazırlanan yöresel yemeklerin yenilmesi ile başladı. Yapılan yemek duasının ardından açılış konuşması için kürsüye gelen dernek başkanı Ahmet Ardıç, huzurun sesi olan tambur dinletisi için bizleri kırmayıp davetimize icabet eden Sayın Hakan Dedeler’e teşekkür ediyorum diyerek başladı. Hemşerilerimize İstanbul da yaşarken farklı kültürel ve sanatsal kazanımlar edinmeleri için elden geldiği kadar faklı konu ve konuklarla buluşturmaya yönetim olarak çalışıyoruz, umarım istifadeye vesile olur ve keyif alırsınız dedi.

Sonra kürsüye gelen ses ve tambur sanatçısı Hakan Dedeler ise ilk bölümde söyleşi tarzında tamburun hikâyesini ve müzikle olan ilk tanışmalarından bahsetti. Türkiye’nin birçok ilinde farklı konserlere davet edilip gittiklerini söyleyen Dedeler, ilk defa bir hemşerileri tarafından davet edilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade edip, dernek başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum dedi. Dernek üyeleri ve üniversite öğrencilerinin de tambur hakkında merak ettikleri soruları büyük bir özveri ve samimiyetle cevaplayan Dedeler, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize önemli hayat tecrübelerinden bahsedip nasihatler verdi, son bölümde bir birinden güzel türküleri tambur sesinin o eşsiz güzelliği ve sakinliği ile çalıp seslendirerek dinleyenleri mest etti.

Program, günün anısına Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç ‘ın, ses ve tambur sanatçısı Hakan Dedeler ‘e plaket takdim edip katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Kahraman Şehrimiz İçin Aşkla Çalışacağız”
Başkan Görgel: “Kahraman Şehrimiz İçin Aşkla...
Afşin'de Kaldırım İşgaline Son
Afşin'de Kaldırım İşgaline Son
https://www.alexa.com/siteinfo