SÜPER LİGDE GALATASARAY FARKI

SÜPER LİGDE GALATASARAY FARKI

Sarı Kırmızılılar geçen sezona göre 5 puan fazla topladılar  …

22 Mart 2018 - 11:11

Süper Ligde bu sezon 26. hafta geride kalırken Interpress milli maçlar nedeniyle verilen arada takımların geçen sezona göre ligdeki durumlarını mercek altına aldı. Yapılan incelemeye göre, şu anda 54 puanla ligin zirvesinde yer alan Galatasaray’ın geçen sezon bitime 8 hafta kala 49 puanla 3. sırada yer aldığı belirlendi. Buna göre Sarı Kırmızılı takım bu sezon geçen sezona göre 5 puan fazla toplayarak şampiyonluk yolunda iddiasını ortaya koydu.

Beşiktaş geriledi, Başakşehir, Fener ve Trabzon aynı …

Ligde istikrarlı bir çizgisi olan Başakşehir geçen yıl 26 maçta 53 puan toplarken bu sezonda aynı başarıyı tekrarlayarak ikinci sıradaki yerini korumayı başardı. Bu sezon ligde istediği sonuçları alamayan Beşiktaş topladığı 50 puanla ligin üçüncü sırasında yer alırken geçen yıl bu haftayı 58 puanla lider kapatmıştı. Siyah Beyazlı takımın bu sezon geçen yıla göre puan tablosunda 8 puan geride olması dikkat çekti. Aldığı istikrarsız sonuçlarla eleştirilerin hedefinde olan Fenerbahçe ise bu sezon geçen sezona göre sadece bir puan fazla toplayarak 48 puanla dördüncü sırada yer aldı. Geçen sezon 26. haftayı 44 puanla beşinci sırada kapatan Trabzonspor’da bu sezon 2 puan düşüşle 42 puanda kaldı.

Çıkış gösterenler …

Bu sezon ligde en büyük sıçramayı Kayserispor, Göztepe ve Sivasspor takımları yaptı. Kayserispor geçen sezon 26 hafta sonunda 27 puanla düşme hattında yer alırken bu sezon topladığı 41 puanla Avrupa Kupaları hesabı yapmaya başladı. Lige bu sezon yükselen iki takımdan Göztepe şu anda 40 puanla yedinci, Sivasspor ise 38 puanla sekizinci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attılar.

İnişte olanlar …

Bu sezon geçen sezona göre en büyük düşüşü yaşayan takımlar Antalyaspor, Konyaspor ve Karabükspor oldu. Geçen sezon 26. hafta itibariyle 42 puan toplayan Antalyaspor bu sezon topladığı 28 puanla düşme hattının hemen üstünde yer aldı. Konyaspor ise geçen sezon bu zamanlar 38 puanla Avrupa mücadelesi verirken bu sezon şu ana kadar aldığı sonuçlarla düşme potasına kadar geriledi. Henüz resmi olarak düşmesi kesinleşmese de ligin dibine demir atan Karabükspor da şu ana kadar sadece 12 puan alabilirken geçen sezon 26 haftada 34 puan toplamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede...
https://www.alexa.com/siteinfo