Su Kaynakları Masaya Yatırıldı

Su Kaynakları Masaya Yatırıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından gerçekleştirilen ve iki gün süren konferansta su kaynakları masaya yatırıldı.

30 Ekim 2017 - 17:16

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nce Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın birinci oturumunda Su ve Ekoloji konusu ele alındı.

Doç. Dr. Gül Sayan Atanur’un oturum başkanlığını yürüttüğü konferansın birinci oturumunda Prof. Dr. Murat Topbaş; ‘Su, Ekoloji ve Çevre Sağlığı’, Prof. Dr. Cengiz Türe; ‘Su Ayak İzi’nin Kentler İçin Önemi’, Prof. Dr. Ayşegül Tanık; ‘Yağmur Suyu Toplama, Biriktirme ve Geri Kullanımı’ konularında bildirilerini sundular.

Konferansın birinci oturumunun tamamlanmasının ardından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeleri Maraş Kalesi, Sütçü İmam’ın Türbesi, Çınarlı Camii, Taşmescit ve Ulucamii’yi gezdiler.

Konferansın ikinci oturumunda Su Kaynakları Oturumu ve Yönetimi konusu ele alındı.

Doç. Dr. Alpaslan Türkan’ın oturumun başkanlığını yürüttüğü ikinci oturumda, Prof. Dr. Ruşen Keleş; ‘SU kaynaklarımız ve Su hakkı’, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz; ‘Su Kalitesi ve Yerel Yönetimlerin Rolü’, Dr. Yakup Karaaslan; ‘Su Yönetiminde Kalite ve Miktar Yönetimi’ konularında bildirilerini sundular.

Konferansın üçüncü oturumunda ise ‘Su Kaynakları ve Kentler: Kahramanmaraş’ konusu ele alındı.

Prof. Dr. Handan Türkoğlu’nun oturum başkanlığını yürüttüğü üçüncü oturumda ise Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mustafa Uzunlar; ‘Kahramanmaraş İçme ve Kullanma Suyu Yönetimi’, Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay; ‘Kentsel Drenaj ve Kent Ekolojisi’ konularında bildirilerini sundular.

Konferansın ardından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeleri Demirciler Çarşısı, Suk-i Maraş Çarşısı, Kapalı Çarşı, Panorama Müzesi, Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi’ni gezdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo