Sefer Aycan; ülkemiz için milli mutabakat çok önemli

Sefer Aycan; ülkemiz için milli mutabakat çok önemli

7 Haziran seçimlerinde MHP Kahramanmaraş’tan seçilerek kısa sürü milletvekilliği görevinde bulunan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan Maraş yenigün haber kanalı Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Akyol’u ziyaret etti.

01 Şubat 2018 - 17:16

Yaklaşık bir yıl önce ‘milli Mutabakat’ söylemini ortaya atan MHP Kahramanmaraş eski Milletvekili Sefer Aycan; “7 Haziran döneminde o zaman ki Türkiye’nin içinde bulunduğu terör sorunu ve ekonomik durum açısından ve AKP’nin yıpranmışlığı açısından bunu söylemiştim. Sayın genel başkanımız şimdi ülkenin içinde bulunduğu durum açısından çok doğru bir karar verdi ve hatta ülkenin geleceğini yapılandırma açısından kararlar veriyor.” Dedi.

7 Haziran seçimlerinde MHP Kahramanmaraş’tan seçilerek kısa sürü milletvekilliği görevinde bulunan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan Maraş yenigün haber kanalı Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Akyol’u ziyaret etti.

ÜLKEMİZ İÇİN MİLLİ MUTABAKAT ÇOK ÖNEMLİ

26 Aralık 2016 tarihinde Maraş yenigün haber kanalı ziyaretinde ‘milli mutabakat’ söylemini gündeme getirdiğini hatırlatan Aycan; “Ben bunu 7 Haziran seçimlerinden önce söylemiştim. O zamanki Türkiye’nin durumu açısından da bunu söylemiştim. Bu olaylar olmadan da söylemiştim. Sayın genel başkanımız şimdi ülkenin içinde bulunduğu durum açısından çok doğru bir karar verdi ve hatta ülkenin geleceğini yapılandırma açısından kararlar veriyor. Tabi 7 Haziran döneminde o zaman ki Türkiye’nin içinde bulunduğu terör sorunu ve ekonomik durum açısından ve AKP’nin yıpranmışlığı açısından bunu söylemiştim. Yeni bir geniş taban oluşturmak gerekirdi.” Dedi

2019’DAKİ SEÇİMLER DÖNÜM NOKTAMIZ

Türkiye’de 15 Temmuz’dan sonra bir kutuplaşma olduğuna vurgu yapan Aycan 2019’da yapılacak seçimlerin ülkenin dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. Aycan; “Yeni sistemin sağlam temellerle işlemesi için uğraşıyoruz.  Seçim hazırlıkları yapmamız lazım. Seçim yasalarında değişikliklerin yapılması için bir yıl önceden ayarlanması lazım. Bunun için çalışmalar devam ediyor.” Diye konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hükümete neden destek verdiğini de anlatan MHP Kahramanmaraş eski Milletvekili Sefer Aycan şöyle konuştu, “Bu işi takip edenler mutlaka bunu anlayacaklardır. Sayın genel başkanımız her konuşmasında dikkat ederseniz ülkenin içinde bulunduğu durumun iyi olmadığını belirtiyor. Bunlar yeni sorunlar değil. Ortadoğu da kimin neler yapmak istediğini çok iyi biliyoruz. Lozan da İngilizler bu iş daha bitmedi dediler. Yüz yıllık planları vardı. Amerika İsrailleri destekliyor ve birlikte hareket ediyor. Bulundukları veya bağlarının olduğu bölgedeki grupları bir şekilde etkiliyorlar. Ve bu Irak’ta kendini gösterdi daha sonrada Suriye de yaşandı. Birlik olunduğu için İran da başarılı olunamadı. Ortadoğu dünyanın gözünün olduğu bir yer çok önemli stratejik bir yapıya sahip. Bundan dolayı sorunlar bitmiyor ve ülkemizin gelecek sorunu var. Şimdi birlik olmalıyız parti çıkarları veya başka çıkarları bırakıp ülkemizin geleceği için çabalamalıyız.”

AYDA BİR KAHRAMANMARAŞ’A GELİYORUM

Ankara Gazi Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmasına rağmen her ay Kahramanmaraş’a gelmeye çalıştığını, geldiğinde de hem parti çalışmalarına katıldığına vurgu yapan Aycan hem de vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiğini söyledi.

7 Haziran seçimlerinde yaptığı saha çalışmalarında kendilerine gösterilen teveccühün sandığa yansımaması karşısında da üzüldüğünü anlatan Aycan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Halkımız MHP’yi zamanla anlıyor. Partinin duruşu hep aynıydı. Hak ettiğimiz oyu alamıyoruz. Kimsenin sokağa çıkamadığı dönemde biz dava uğruna beş bin şehit vermiş birharekâtız. O zaman da bizi anlamadılar. Bana mevcut hükümetle ilgili şikâyetler oluyor amaiş partimize desteğe geldiğinde yeteri kadar verilmiyor. Yani yakarışlar sadece söz de kalıyor.  AK Parti’den şikâyet ediyorlar milletvekillerinden de sizi deneyelim deniyor ama oy verilmiyor. Kahramanmaraş’ta zaten sadece AKP ve MHP var. CHP yok denecek düzeyde.”

TABİPLER BİRLİĞİNİ İLK KINAYANLARDANIM

Tabipler Birliğinin yaptığı açıklamayı sosyal medya hesaplarından ilk kınayanlardan olduğunu dile getiren Aycan; “Ben tabipler birliğinin açıklamalarını ilk kınayanlardan biriyim kendi sosyal medyamda. Aynı zamanda ben Türkiye Sağlık Çalışanları Vakfı da başkanıyım. Oradaki resmi sitemizden de kınadık. Türk Tabipler Birliği hep böyle yapıyor, sözde sağlık adına ülke adına çalışıyor. Ama bizle alakası yok. İlginç bir şekilde Türk doktorlarını da yansıtmıyor. Biz her şeyin farkındayız ama yeteri desteği alamıyoruz. Şikâyetlerde bulunduk çabaladık ama yargı da gerekeni yapmadı. Sağlık bakanlığı da gerekeni yapmadı. Yasal olmayan faaliyetleri var bunların. Bunları da belirledik aslında ama gereken yapılmadı. İş yerinde bölücü yandaşlar var terör sempatizanları var. Maalesef bunlar tüm meslek örgütümüzü ele geçirmiş durumda. En önemli hatası olan kişi sağlık bakanlığıdır. Adli makamlardır. Birde bile bile bunlara oy veren insanlardır. Seçilmeden öncede böyleydiler. Hiçbir zaman ülkemizden yana olmadılar. Bu siyaset yapmak değil. Hükümeti veya çalışmalarını beğenmeyebilirsiniz. Ama bunların tavırları bölücülük. Bu kitlenin ülkemizi temsil etmesi çok olumsuz bir durum. Bütün bunlara rağmen hala destek ve oy almaları da doğru değil.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Kılavuzlu Millet Bahçesi bakıma alındı
Kılavuzlu Millet Bahçesi bakıma alındı
https://www.alexa.com/siteinfo