SANKO ÜNİVERSİTESİ YENİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

SANKO ÜNİVERSİTESİ YENİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

SANKO Üniversitesi yönetimi tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) birinci sınıf öğrencilerine “Tanışma Toplantısı” düzenlendi.

13 Eylül 2017 - 16:06

Rektör Vekili Prof. Dr. Dağlı, yaptığı konuşmada yeni öğrencilerle yeni bir ders yılına başlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Değişik bir hayat, değişik bilgiler. Bugün okul hayatından çıkıp üniversite hayatına başlıyorsunuz” diyen Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar öğrendiğiniz bütün bilgiler bugün içindi. Bugüne kadar öğrendiğiniz bütün bilgileri unutabilirsiniz. Unutacaksınız da. Ama bundan sonra öğrendiğiniz bütün bilgileri hayatınız boyunca kullanacağınız ve ne zaman kullanacağınızı bilmediğiniz bilgiler olacak.Amerikalı bir araştırmacı öğrencilere verilen bilgileri posta kutusuna benzetiyor.

Öğrenciye verdiğiniz bilgi aynı posta kutusuna attığınız mektup gibidir. Öğrencinin bu bilgiyi ne zaman açıp okuyacağını ve ne zaman değerlendireceğini bilemezsiniz. Bilgi öğrenmeniz için biz size her türlü çabayı göstermeye hazırız. Ancak bundan sonra bilgiyi öğrenmedeki en büyük çaba sizlerin olacak. Bizler bunu sağlamak üzere elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bunun için tüm alt yapımız hazır.”

MESLEK HAYATINIZ ŞEKİLLENECEK

“Bu okuldan aldığınız bilgilerle meslek hayatınızı şekillendirecek ve meslek hayatına atılacaksınız” diyen Prof. Dr. Dağlı öğrencilere şu önerilerde bulundu:

“Aslında asıl yarış bundan sonra başlıyor. Bilgiyi öğrenmek için kişisel çabanız şart. Hocalarınızdan bilgi alın. Gerekirse tekrar tekrar sorun ve öğrenmeye çalışın. Sağlık mesleği zor ve meşakkatli bir meslektir. Ve bir o kadar da fedakarlık ister. Sağlık sistemi bir ekip işidir. Ve ileriye gidebilmek için ekip olarak hareket etmemiz lazım. O nedenle aranızda fizyoterapist, hemşire, diyetisyen doktor gibi ayrıma gitmeyin.

İleriki meslek hayatınızda tüm bu arkadaşlarınızla beraber çalışacak, başarıya beraber ulaşacaksınız. Birlik ruhunu, ekip ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyin.SANKO Üniversitesi olarak bugüne kadar güzel ve başarılı işler yaptık ve yapacağız. Etik ve legal konularda olmak şartıyla istediğiniz projeyi getirebilirsiniz. Öğrenci kulüplerimize üyelikleri sakın ola ki kaçırmayın. Her türlü bilimsel çalışmayı tartışabiliriz. Her türlü bilimsel çalışmayı yapabiliriz. Hepinize hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum.”

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKAN VEKİLİ PROF. DR. PASİNLİOĞLU

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu ise SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2014-2015 öğretimyılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başladığını, bu yıl ilk mezunları vereceklerini anımsattı.

Fakültede Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik Bölümlerinde eğitim verildiğini anlatan Prof. Dr. Pasinlioğlu, her bölümün doluluk oranının,bu yıl da yüzde 100 olmasından gurur ve mutluluk duyduklarına vurgu yaptı.

Üniversitenin imkanlarına da değinen Prof. Dr. Pasinlioğlu, “Üniversitemiz sağlık alanına odaklı tematik bir üniversitedir. Sağlık eğitiminin olmazsa olmazı uygulamalardır. Üniversitemiz bize bir çok üniversitede olmayan uygulama alanı imkanı da sunmaktadır. Yanı başımızda tüm uygulamalarımızı rahatlıkla yapabileceğimiz bir hastanemiz bulunmaktadır. Bu durum öğrencilerimizin eğitimi için oldukça önem arz etmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesine yeni katılan öğretim elemanlarına ve öğrencilere SANKO Üniversitesi rozetleri takdim edildi.

Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Metin Bayram, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram ile akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.Toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından düzenlenen kokteylle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
https://www.alexa.com/siteinfo