SAHTE POLİSLERE GERÇEK POLİSTEN OPERASYON 

SAHTE POLİSLERE GERÇEK POLİSTEN OPERASYON 

Kahramanmaraş’ta kendilerini polis olarak tanıtarak aralarında bir doçentin de bulunduğu kişileri dolandıran şebeke çökertildi

27 Ağustos 2017 - 16:18

Kahramanmaraş’ta kendilerini polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şebeke çökertildi.
Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) görevli Yrd. Doç. Dr. Ö.E.’yi arayan ve kendisini polis olarak tanıtarak, adına kayıtlı banka hesabının FETÖ tarafından kullanıldığını, bu nedenle de hesabını kullanan şahısların yakalanması için verilecek PTT hesabına para yatırmasını söyledi. Dolandırıcılara inanan Ö.E. kendisine verilen hesaba 10 seferde toplam 25 bin TL yatırdı. Havale işlemlerinin ardından dolandırıldığını anlayan Ö.E., durumu polise bildirdi.
İhbar üzerine harekete geçen asayiş ekipleri, dolandırıcıların izini Gaziantep’te buldu. Gaziantep polisiyle birlikte yapılan operasyonda, ilk olarak Ö.E.’nin yatırmış olduğu 25 bin TL’yi çekmeye giden Rıdvan D.’yi suçüstü yakaladı. Rıdvan D.’nin ilk sorgusunun ardından polis ekipleri, Abdurrahman E., Karahan K., Batuhan C. ve suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Yunus G.’yi gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Çok sayıda banka kartı ele geçirildi
Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramada dekontlar, çok sayıda cep telefonu, sim kartı, banka kartları ve yüklü miktarda para ele geçirildi. Polis ekipleri, şüphelilerin eğlence merkezlerinde yeni eleman temini için etkinlikler düzenlediklerini tespit etti.
Polis ekipleri, dolandırıcıların Kahramanmaraş'tan 25 bin TL, Mersin’den 54 bin TL, Gebze’den 11 bin TL ve henüz öğrenilmeyen bir başka ilden de 3 bin 500 TL olmak üzere vatandaşları toplam 68 bin 500 TL dolandırdığını tespit etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kalkınma Yolu’nda Tarihi Adım
Kalkınma Yolu’nda Tarihi Adım
Kahramanmaraş'ta Ayşe Neva makama geçti,
Kahramanmaraş'ta Ayşe Neva makama geçti, "Güvenlik önlemlerimizi...
https://www.alexa.com/siteinfo