Öztunç, Dulkadiroğlu’nun Kum Altında Saklanan Sorununu...

Öztunç, Dulkadiroğlu’nun Kum Altında Saklanan Sorununu Meclis’e Taşıdı!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Dulkadiroğlu İlçesi Elbistan sokakta 4 yıldır bitirilemeyen sulama gölet inşaatını ve hemen yanında yer alan çöp ve fabrika atıklarının atıldığı Çokyaşar Mahallesindeki dereyi Meclis gündemine getirdi.

19 Aralık 2019 - 13:46 - Güncelleme: 19 Aralık 2019 - 14:45

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Dulkadiroğlu İlçesi Elbistan sokakta 4 yıldır bitirilemeyen sulama gölet inşaatını ve hemen yanında yer alan çöp ve fabrika atıklarının atıldığı Çokyaşar Mahallesindeki dereyi Meclis gündemine getirdi.CHP’li Ali Öztunç, Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan vatandaşların bir sorununa daha çözüm arayışına girdi.Ali Öztunç, belediyenin çözümden uzak faaliyetleri üzerine özelikle Çokyaşar Mahallesi olmak üzere çok sayıda çevre mahalleyi olumsuz etkileyen gölet inşaatı, doğa ve insan sağlığını tehdit ederek görüntü kirliliği ve kötü kokuya sebep olan dereye atılan atıkları, TBMM gündemine taşıdı.

“Belediye Atıkların Üzerini Kumla Örterek Görevini Yapmış Saymakta”

Önergesinde “Kahramanmaraş Dulkadioğlu İlçesi Elbistan Sokaktaki sulama gölet inşaatı 4 yıldır bitirilememiştir. Bu gölet inşaatının hemen yanından akan dereye fabrika artıkları ve çöp atılmaktadır. Buraya dökülen fabrika atıkları, kuyu sularının bozulmasına, tarlaların sulamasında ve hayvanların içme suyunun karşılandığı derenin kirlenmesine, biriken metan gazı sebebiyle yangın çıkmasına sebep olmaktadır. Mahalle halkının bu yöndeki şikâyetleri üzerine, belediye 3-4 kamyon kumla atıkların üzerini örterek kendince görevini yapmış saymaktadır” İfadelerini kullanan Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan kamuoyu adına şu sorulara yanıt vermesini istedi;

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo