ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ EXPO 2023’LE İZMİR FUARI’NDA

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ EXPO 2023’LE İZMİR FUARI’NDA

Bu yıl 88.’si düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı, 6 Eylül’de Kültürpark'taki Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen açılış töreniyle kapılarını açtı.

10 Eylül 2019 - 14:46

İEF’inPartner ülke olarak belirlediği Çin Halk Cumhuriyeti, Odak ülkenin Hindistan olarak temsilci gönderdiği fuarın start aldığı programın Onur Konuğu İstanbul ve şehrimiz Kahramanmaraş oldu. Fuar 06-15 Eylül tarihleri arasında açık olacak.

Fuarın açılışına şehrimizden; Valimiz Sayın Vahdettin Özkan, Milletvekilimiz Habibe Öçal Hanımefendi, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Onikişubat Belediyesi’nin ve şehrimizden birçok firmanın standlarının bulunduğu fuarda deyim yerineyse küçük bir Kahramanmaraş turu yapıyorcasına, kendinizi şehrimizde hissediyorsunuz.

Yerli ve yabancı turistlere, Onikişubat Belediyesi’nin şehrin marka değerini yükseltecek vizyon projesi EXPO 2023’ün tanıtıldığı,Onikişubat Belediyesi standına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ziyarette bulundu ve kendisine EXPO 2023 hakkında bilgi verildi.

EXPO 2023 Onikişubat İle Kahramanmaraş Bir Dünya Kenti Olacak

Dev bir projeyle Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapmaya hazırlanan Başkan Mahçiçek, Ana Teması Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık olan EXPO 2023 Onikişubat/ Kahramanmaraş ile medeniyetleri bir araya getirecek. En az 2 Milyon ziyaretçinin Kahramanmaraş’a geleceği dev proje 747.000 m² alanda inşa edilen Rekreasyon Alanda gerçekleşecek.

Türkiye’nin ilk ve tek Kristal Lagününün bulunacağı bu alanda, 2 konsept bir arada yine dünyada ilk ve tek Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi ile ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Rekreasyon Alan içerisinde Kahramanmaraş’ın yöresel el sanatları ve ustaları da Arasta Kültür Merkezinde yerini alacak. Ayrıca 284 adet Hobi Evi ile vatandaşlar kendilerine tahsis edilen uygun alanlarda hobilerini gerçekleştirirken, hafta sonlarını verimli geçirme fırsatı bulabilecek. Bu alan içerisinde; düğün salonları, nikâh sarayları, bitkisel heykeller, aquaparklar, tenis kortları, fitness kulüpleri, konser salonları, kafe ve restoranları gibi mekânlar yer alacak.

“En Az 50 Ülke, En Az 2 Milyon Ziyaretçi”

Kahramanmaraş’a en az 50 farklı medeniyetten insanın gelmesi beklenirken, Kahramanmaraş il genelinden 1 milyon, bölge illerden 600 bin, ulusal çapta gelenlerden 250 bin ve ülke dışından gelenlerden 150 bin olmak üzere en az 2 milyon ziyaretçinin alana gelmesi beklenmektedir.

“İstihdam Artacak”

Bulunduğu ülkeler ve şehirler için kaldıraç görevi gören EXPO’lar Kahramanmaraş’a yeni kaynak gelirleri üretirken, uluslararası alanda da bir iş ağı oluşturacak.

İstihdam alanında ise EXPO 2023 öncesi dönemde 1.000, EXPO döneminde 4.000, sonraki dönemde 500 personel istihdam imkânı oluşacağı belirtiliyor.

Bulunduğu ülkelere ve şehirleri marka haline getiren EXPO’lan tanıtım ve medya aracılığı ile bilinirlik seviyesini oldukça üst düzeylere çıkarmaktadır. Kahramanmaraş’ta tarihi, doğası, sanatı, mimarisi ve mutfağı ile görenleri hayran bıraktıracak özelliklere sahip bir kenttir. EXPO ile hak ettiği değeri görmesi ve bir dünya markası haline gelmesi bekleniyor.

Kentsel gelişim konusunda da Kahramanmaraş’a fazlasıyla değer katacak EXPO 2023 altyapı ve üstyapı eksikliklerinin de giderilmesinde aktif rol oynarken, ulaşım, konaklama, yeme ve içme gibi hizmet alanlarında da değer kazanarak, kentsel gelişim alanında fark yaratmaya vesile olacaktır.

Bahçecilik EXPO’suküresel çapta giderek yayılan kentleşme olgusu, doğal kaynakların artan tüketimi ve insan odaklı üretimler baz alınarak, yeşil ve sağlıklı bir yaşam bilincini artıracak ve insanları daha iyi bir yaşam sürmeye teşvik edecektir.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo