ODA BAŞKANLARINDAN "AFŞİN VERGİ DAİRESİ KAPANMASIN"...

ODA BAŞKANLARINDAN "AFŞİN VERGİ DAİRESİ KAPANMASIN" TOPLANTISI!

Afşin'de Vergi Dairesinin personel yetersizliği sebebiyle kapatılacağı yönünde ki bilgiler üzerine konuyu ivedilikle gündeme taşıyan Afşin'de ki Mesleki Kuruluşlar toplantı yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

06 Şubat 2019 - 19:47

Afşin Vergi Dairesinde yaşanan Personel yetersizliği sebebiyle kapanacağı yönünde ki bilgiler üzerine acil toplantı düzenleyen Afşin Ticaret ve Sanayi Odası,Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası,Afşin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Afşin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanları Muhasebeciler ve TSO Yüksek İstişare kurulunu bilgilendirerek acil eylem planı ortaya konuldu.

Toplantı sonucunda çıkacakararları Bölge Milletvekilleri ve Ankara'ya götüreceklerini söyleyen Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Vergi Dairesi kapatılamaz bu karar Afşin için büyük sıkıntı doğurur dedi.

Basın toplantısında konuşan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can,Özellikle  kanayan bir yaramız var  oda şu anda ki  Vergi Dairesindeki  personel sıkıntısı. Biliyorsunuz  yaptığımız araştırma neticesinde 1988 yılında vergi dairesinde 60 personel,daha sonra 2008 yılına geldiğimizde  vergi dairesinde 25 personel  görev yapıyor. 2019 yılına geldiğimizde  maalesef üzülerek  ifade etmek istiyorum şu anda 6 tane personelle vergi dairesinde hizmet etmeye çalışılıyor. Yani bir şirket  kapatmanız  veya şirket açmanız veya bir ticaret hane açmanız neticesiyle bir yoklama yapmak isteseniz şu anda çok büyük bir sıkıntı  geri kalan sıkıntılardan bahsetmek istemiyorum.  Çünkü bu işin dert babaları burada.Tabi biz bunu nasıl çözeriz bu noktada biz bunu hiç şimdiye kadar yüksek dille bu problemimizi bu noktaya getirmedik. Aslında maalesef üzülerek ifade ediyorum suç da bizim kendi suçumuzu kabul ediyorum. Biz ticaret odası olarak diğer sivil toplum örgütleri olarak esnaf odamızla,  Şoförler odamızla dialoglarımız çok iyi çok güzel bir anlayış içerisinde  birlik beraberlik içerisinde bu işleri yürütüyoruz ama bu şekildeki konuları çözümü noktasında çok fazla bir araya gelemiyoruz. Ama artık tahmin ediyorum bıçak kemiğe dayandı. Çünkü Afşin de gerçekten büyük bir sorun. Bu  sorunun bir şekilde halledilmesi lazım. Tabi biz bununla ilgili aslında boşta durmadık çalışmalar yaptık daire başkanımızı ben gittim ziyaret ettim ondan sonra 5 tane personelin verileceğini söyledi  ama 5 tane personelin kalifiye bir eleman olma ihtimali yok yani bizim bu noktada sıkıntılarımız olacak. Bu noktada geçen hafta Milliyetçi Hareket Partisi  Milletvekilimiz Sefer  AYCAN  bey gelmişti.  Sefer AYCAN bey ile Afşin’in tesbit ettiğimiz bu sorunları hakkında bilgi alışverişi yaptık. Sağolsun oda duyarlı olacaklarını söylediler. Ondan sonra meclise getireceğiz dediler. Bizde başta Mahir Ünal bey olmak üzere tüm vekillerimize tüm bu bilgilerimizi, sıkıntılarımızı ileteceğiz inşaallah. Bunu bildirdiğimiz zaman sayın vekillerimizin de bu konuda duyarsız olmayacaklarını düşünüyorum. Çünkü bu sorun bizim sorunumuz olduğu kadar kendilerinin de sorunu.  Yani özellikle başta vergi dairesiyle ilgili bu sorunun bir an önce çok acilen çözülmesi gerekiyor dedi.

Burada bir açıklama yapan Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ise Gerçekten önemli bir toplantı. 83 bin nüfuslu bir ilçenin vergi dairesinin kapanmaya yüz tutmuş veya  yarın bir gün kapanması demek biz83 bin nüfuslu bir ilçeye hakaret demek.  Bu noktada ben  şahsım adına esnaf sanatkar adına buna asla tahammülümüzün olmayacağına size birebir samimi bir şekilde söylemek istiyorum. Şimdi bu üçüncü veya dördüncü adım 3-4 adım sağ olsun Sıtkı başkanım önder oldu işte daire başkanıydı,siyasilerimizdi, bürokrasiden ağabeylerimizdi girişimlerde bulunuyoruz.Bu üçüncü adımımız. Bundan sonraki adımlarımız daha sert olacak ben buradan basın yolu ile de izah etmek istiyorum. Bizim burada yapmış olduğumuz durum çözüm olmadığı taktirde bundan sonraki adımlarımız daha sert şekilde atacağımızdan emin olalım. Biz esnaf ve sanatkarlar olarak ve oda başkanlarımız olarak bu vergi dairesinin kapanmasına asla müsaade etmeyeceğiz dedi.

Toplantıya katılan Mali Müşavirler de konuya ilişkin görüşlerini aktardılar.Toplantı sonrası hazırlanacak çalışma Ankara'da gerekli merkezlere ve Milletvekillerine ulaştırılacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo