Nurhak İkinci HES’ i istemiyor

Nurhak İkinci HES’ i istemiyor

Belediye başkanı Ahmet akkuş; Nurhak ilçesi, Çağlayancerit sınırları içerisinde Göksu çayı üzerinde yapılması planlanan Umutlu barajı HES projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporunun bakanlıkça uygun bulunması üzerine itirazlarının süreceğini söyledi.

22 Ocak 2018 - 20:00

Başkan akkuş; Yukarıda bahsi geçen HES projesi ile ilgili olarak daha önce Kahramanmaraş İdare Mahkemesine iptal davası açılmış olup açılan bu davada, Mahkemece icra edilen keşif sonrası düzenlenen bilirkişi heyeti raporuna göre ilçemiz Çamrak mevkiinde yapılması planlanan proje doğanın yıkımına yol açacağı, ağırlıklı olarak hayvancılıkla geçinen bölge insanına zarar vereceği ve özetle kamu yararına aykırı olduğu açıktır. Aynı yer ve aynı konu ile ilgili Kahramanmaraş idare mahkemesinin 2016/1012 karar sayılı kesinleşmiş kararı ile proje iptal edilmiştir. Nurhak İlçesi Belediye Başkanı, Mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak iş bu projeye ve proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED olumlu kararının iptal edilmesi için gerekli kurum ve kuruluşlara itirazlarımızı sunduk. Bölgemizin doğal güzelliğinin bozulmaması üstün kamu yararına olduğunu bildirir ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • A.ATEŞ
    6 yıl önce
    Belkide bir su değirmenini bile çalıştırmaya yetmeyecek kadar su bulunan bundan üretilecek enerjininde bir AVM enerjisini karşılamayacağıda aşikardır. Ama bu hes doğanın denğesini bozup su da ve kara da yaşayan havyanları ölüme mahkum edecektir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo