MUHABBETÇİLER, SEMİNERDE BİR ARAYA GELDİ…

MUHABBETÇİLER, SEMİNERDE BİR ARAYA GELDİ…

Kahramanmaraş Kafet Kuşları Yetiştiricileri Derneği tarafından düzenlenen "Muhabbet Kuşu ve Kıvrık Gagalılar" adlı seminerde yetiştiriciler bir araya geldiler.

26 Mart 2019 - 19:34

Dulkadiroğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Konferans salonunda yapılan seminere çok sayıda üretici ve hobici katıldı. Türkiye Kanarya Ve Kafes Kuşları Federasyonu Muhabbet ve Kıvrık gagalılar hakemi Barış Çolak, muhabbet kuşları, papağanlar, paraketler ve egzotik kuş türlerinin; bakımı, beslenmesi, üretilmesi ve yarışmalara hazırlanması gibi konulara geniş yer verdi.

Aynı zamanda Türkiye Şampiyonluğunu da elinde tutan Federasyon hakemi Barış Çolak beraberinde Kahramanmaraş kafes Kuşları yetiştiricileri Dernek Başkanı Mehmet Gökdaş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 15 ile 20 üreticiyi yerinde ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunuldu.

Dernek Başkanı Mehmet Gökdaş seminerde Federasyon hakemi Barış Çolak’a Şehrimize teşriflerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti, katılımcılara da hoş geldiniz diyerek kısa bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Gökdaş, salonun tahsisinden dolayı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve ekibine de şükranlarını sundu.

TKKF (Türkiye kanarya Ve kafes Kuşları Federasyonu) Hakemi, Türkiye Şampiyonu Barış Çolak da konuşmasında Kahramanmaraş’ın kuşa bu kadar önem verdiğini bilmediğini belirtti. Çolak, “İki gündür Kahramanmaraş’tayız. İlk izlenimimde bu Şehirde bu kadar gönüllü kuş besleyen olduğunu bilmiyordum. Burada bu kadar üreticinin olduğunu inanın Türkiye de bilmiyor. 20 ye yakın ziyarette bulunduk hepside bir birine yakın kümesler. Demek ki, burada başarılı işler yapıyorsunuz. Her birinde de yarışmaya katılacak onlarca kuş var. Başkanımda sizler için var gücüyle çalışıyor. Bu sene 2019 da yarışacak üst derece kuşlar var. Başkan Mehmet Gökdaş ve yönetimi Kahramanmaraş’ta özlenen dernekçiliği yapıyorlar. Bunu gözlerimle gördüm ve çok mutlu oldum. Kendilerine çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra hakem Barış Çolak tarafından sinevizyon eşliğinde Muhabbet ve Kıvrık gagalıların bakım beslenme, üretilmesi ve yarışlara hazırlanması yönünde oldukça faydalı bilgiler üreticilere verildi.

Program sonunda TKKF Hakemi Barış Çolak’a günün anısına Dernek başkanı Mehmet Gökdaş tarafından Kahramanmaraş’ın el emeği ceviz oyma mücevher sandığı takdim edildi. Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik yerlerinin de gezildiği programa,TKKF Renk Hakemi Batuhan Çolak’ta eşlik etti.

Haber-Kamera: Hacı Ali Günebakan

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo