MİNİK DENİZ’İN KOPAN PARMAĞI 3 SAATTE YERİNE DİKİLDİ

MİNİK DENİZ’İN KOPAN PARMAĞI 3 SAATTE YERİNE DİKİLDİ

6 yaşındaki İlköğretim öğrencisi Deniz Oruç’un okulda kapıya sıkışarak kopan parmağı 3 saat süren başarılı bir operasyonla yerine dikildi.

26 Nisan 2019 - 11:12

6 yaşındaki İlköğretim öğrencisi Deniz Oruç’un okulda kapıya sıkışarak kopan parmağı 3 saat süren başarılı bir operasyonla yerine dikildi. İlköğretim öğrencisi 6 yaşındaki Deniz Oruç, okulda arkadaşları ile teneffüste oynarken sağ el beşinci parmağı kapanan kapıda sıkışarak tırnak yatağı olarak adlandırılan yerden koptu. Öğretmenleri tarafından hemen müdahale edilen Deniz Oruç, kopan parmağı da alınarak ambulans ile Medline Adana Hastanesi acil servisine götürüldü. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından kopan parmağı yerine dikmek için Medline Adana Hastanesi Mikrocerrahi Uzmanı Dr. Bülent Özdemir ve ekibi küçük kızı vakit kaybetmeden ameliyata aldı. Ameliyat başarılı geçti

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Bülent Özdemir, küçük Deniz’in kopan parmağını mikro cerrahi yöntemiyle başarılı bir şekilde yerine diktiklerini belirterek, “Deniz, sağ elinin beşinci parmak uç kısımda tamamen kopma durumu ile hastanemiz acil servisine başvurdu. Yapılan ilk müdahalenin ardından küçük kızı, mikro cerrahi yöntemi ile kopan parmağını yerine yerleştirme işlemi yapmak üzere ameliyata aldık. Yaklaşık 3 saat süren işlemin sonrasında kopan parmağı, damar ve sinirlerle birlikte yerine tamamen diktik. İşlem sonrasında ilk kontrollerini yaptığımızda parmak dolaşımının gayet iyi olduğu tespit ettik. Şu an ameliyatın üzerinden tam 1 ay geçmiş durumda ve yapılan son kontrollerde küçük hastamızın durumu gayet iyi görünüyor. Parmağını hareket ettirmeye başladı bile” dedi. Zamanında ve doğru yetiştirmek önemli Bu tür kopmalarda hastanın hastaneye başvuru süresinin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Dr. Bülent Özdemir, "Parmak ucu kopmalarında kopan parmağın buz kalıpları yerine soğuk suyla hafifçe ıslatılmış temiz bir bezin içinde hızlıca hastaneye ulaştırılması gerekiyor. Bu şekilde gerçekleşen erken başvurularda kopan parmağı kurtarma şansımız çok daha fazla oluyor” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo