Küçük Nur Sima’nın Sır Ölümü Meclis Gündeminde

Küçük Nur Sima’nın Sır Ölümü Meclis Gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yüksek ateş şikâyetiyle kaldırıldığı hastanede ancak 12 gün sonra teşhis konulan ve Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye sevk....

12 Şubat 2020 - 12:38

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yüksek ateş şikâyetiyle kaldırıldığı hastanede ancak 12 gün sonra teşhis konulan ve Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye sevk edilmesinden 4 gün sonra da henüz 3 yaşında yaşamını yitiren Nur Sima Apaydın’ın ihmallerle dolu ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

Geçtiğimiz Ocak ayında yüksek ateş şikâyetiyle götürüldüğü hastanede iddialara göre ihmaller zinciri sonrası hayata gözlerini yuman küçük Nur Sima’nın sır ölümü Meclis gündemine taşındı.

CHP’li Ali Öztunç, konuyla ilgili TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bilgilendirilme talep etti.

Öztunç’un soru önergesi ve kamuoyu adına yanıt beklediği sorular aynen şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA            

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Dr Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

 

                                                                                                              Ali ÖZTUNÇ

                                                                                                       Kahramanmaraş Milletvekili

                                                                              İçişleri Komisyonu Üyesi

 

10 Ocak 2020 tarihinde 3 yaşındaki Nur Sima Apaydın, yüksek ateş nedeniyle Pazarcık Devlet Hastanesine götürülmüş ve aynı gün Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Çocuğun ailesi, yüksek ateş nedeniyle yürüyemez durumdaki çocuklarına hastanede bakılmadığını, çocuğu 6 gün sonra ancak enfeksiyon hastalıkları uzmanın muayene ettiğini ve hastalığa 12 gün sonra teşhis konula bilindiğini söylemektedir. Çocuk, 22 Ocak günü Kayseri Üniversitesi Tıp fakültesine sevk edilmiş ve 4 gün sonra yaşamını yitirmiştir. Aile, çocuklarının Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesindeki ihmaller nedeniyle yaşamını yitirdiği iddiasıyla hastane yönetiminden şikâyetçiolmuş ve yasal yollara başvurmuştur.

Buna istinaden;

Sağlık Bakanlığı, Nur Sima Apaydın’ın ölümü üzerine herhangi bir soruşturma açmış mıdır? Açmış ise Bakanlığın bu konudaki tespitleri nelerdir? Hastane yönetiminin ve doktorların herhangi bir ihmali olmuş mudur? Olmuş ise ne tür cezai müeyyideler uygulanmıştır?

Bakanlık olarak bu konuda herhangi bir soruşturma açılmamış ise bunun gerekçesi nedir?

10 Ocak tarihinde yüksek ateş şikayeti ile hastaneye getirilen çocuğu 6 gün sonra enfeksiyondoktorunun görmesi ve hastalığına 12 gün sonra teşhis konulması sizce normal midir?

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo