KSÜ ÖĞRENCİLERİ YILIN YORGUNLUĞUNU BAHAR ŞENLİKLERİ’NDE...

KSÜ ÖĞRENCİLERİ YILIN YORGUNLUĞUNU BAHAR ŞENLİKLERİ’NDE ATTI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından uzun ve stresli geçen akademik yılın sonuna yaklaşılırken final sınavları öncesinde

09 Mayıs 2018 - 20:45

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından uzun ve stresli geçen akademik yılın sonuna yaklaşılırken final sınavları öncesinde öğrencileri bu stres ortamından kısa bir süre içinde olsa uzaklaştırmak amacıyla “Bahar Şenlikleri” düzenlendi.

KSÜ Eğitim Fakültesi otoparkında oluşturulan etkinlik alanında gerçekleştirilen halk oyunları, karakalem ve suluboya resim stantları, konserler ve spor aktivitelerinin yer aldığı çok renkli bir programa sahip olan Bahar Şenlikleri’nin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Bahar şenliklerinin kapsamını önümüzdeki yıllarda daha da geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, “Eğlenmeyi, dinlenmeyi ve öğrenmeyi bir arada içeren programlara daha fazla yer vereceğiz. Bireyin özgüvenini geliştiren, donanımını arttıran bu etkinliklerde öğrencilerimizin daha aktif görevler üstlenmelerini bekliyoruz. Öğrenme yalnızca dört duvar arasında sınıflarda olmuyor. Üniversitemizin her noktasında, hayatın her noktasında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde öğrenmeye katkı sağlıyor. Öğrenci faaliyetleri hazırlık ve organizasyon aşamasındaki süreçler bir emeği gerektiriyor. İşte bu emeği ortaya koyarken insan gerçekten çok şey öğreniyor.” diye konuştu.

Öğrencilerin gerçekleştirdiği etkinliklerin en az dersler kadar önemli olduğunun altını çizen Rektör Can, öğrencilerin topluluklarda daha etkin katılım sağlamalarının önemine değindi. Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, konuşmasının son bölümünde ise Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Bahar ve Biz’, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Bahar Geliyor’ şiirlerini okudu.

Açılış konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Görevlisi Ayça Çetiner Önal yönetimindeki KSÜ Halk Oyunları Ekibi, yöresel halk oyunları gösterisi sundu.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri, KSÜ öğretim elemanları Dr. Öğretim ÜyesiÂdem Çelik, Dr. Öğretim Üyesi Gülten Gültepe, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Böyükparmaksız, Dr. Öğretim ÜyesiMehmet Akif Kaplan, Öğr. Gör. Mehmet Aksoy, Öğr. Gör. Ali Koç ve Öğr. Gör. Rabia Demir öncülüğünde gerçekleştirilen karakalem ve suluboya resim stantlarını gezdi. GSF öğrencileri, kendilerine kısa bir süre modellik yapan Rektör Can’ın karakalem portresini çizdiler.

Şenlikler kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri, okçuluk ve dart gibi çeşitli spor branşları konusunda katılımcılara gösteri sundular.

Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin birbirinden güzel parçalar seslendirdiği gün boyu devam eden mini konserler ise katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Etkinlikler, yabancı uyruklu öğrencilerin yöresel oyunlarıyla devam ederkenGSF Akademik Orkestrası Konseri kulakların pasını sildi. Dr. Öğretim ÜyesiSeher Atmaca, Öğr. Gör. Alper Şakalar ve Öğr. Gör. Ahmet Görüzoğlu’nun solist olarak yer aldığı orkestraya Dr. Öğretim ÜyesiSoner Okan ve RafigAskerzade,enstrümanlarıyla katkı sundular.

Birbirinden farklı etkinliklerle dolu dolu geçen günün son konserinde ise sahneyi Yusuf Eren & Solist BaND aldı.  KSÜ 2018 Bahar Şenlikleri, daha iyi bir gelecek temennisiyle uçurulan ‘Dilek Fenerlerinin’ KSÜ semalarında yükselmesiyle oluşan görsel şölenin ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo