​​​​​​​KSÜ AİLESİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE BULUŞTU

​​​​​​​KSÜ AİLESİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE BULUŞTU

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ailesi, Kurban Bayramı dolayısıyla Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

05 Eylül 2017 - 19:24

Tören, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Arif Yücel tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilaveti ve yapılan duanın ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Kurban Bayramının anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı. Dekan Özdoğan, konuşmasında Kurban Bayramının bizlere vermiş olduğu mesajı 3 maddede özetleyerek anlattı:

  1. Hz. İbrahim ile oğlu Hz İsmail’in Allah’ın emrine mutlak itaatlerinin hatırasının yâd edilmesi ve benzeri bir imtihanda aynı sadakat ve teslimiyeti gösterebilme melekesinin kazanılması
  2. İslam hem barışın adı hem de Rabbimize teslimiyetin ifadesidir. Bu anlamda Kurban da İslamda itaat ve teslimiyeti ifade eder.
  3. Kurban, canı, malı ve nefsî arzuları yeri geldiğinde feda eylemektir. Nefsî arzular ise hırs, haset, gıybet, öfke ve buna benzer kötü hasletlerdir. Bunun en büyük ilacı da affedici olmaktır.

Törende konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Ülkemiz ve içinde bulunduğumuz coğrafya, son zamanlarda kan ve gözyaşı ile doldu. Bayramın bu acıların dinmesine vesile olmasını temenni ediyor, siz üniversitemiz çalışanlarının ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu. Deveci ayrıca “Biz Türk akademisyenler olarak çok çalışmalı ve ürüne yönelik bilimsel çalışmalar gerçekleştirmeliyiz.” diyerek İslam dünyasının gözünün Türkiye’nin üzerinde olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından bayramlaşma merasimine geçilirken, merasime Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ramazan Güneşaçar,Prof.Dr. İbrahim Solak,Prof.Dr. İrfan Ersin Akıncı ile akademik ve idari personel katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo