KAMİL DALKARA SERT ÇIKTI; “OYUN OYNUYORLAR”

KAMİL DALKARA SERT ÇIKTI; “OYUN OYNUYORLAR”

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlığı koltuğuna oturan Kamil Dalkara mevcut il ve ilçe yönetimine ateş püskürdü.

13 Aralık 2018 - 13:39

Cumhuriyet Halk Partisi Pazarcık Belediye Başkan Aday adayı olan Kamil Dalkara,CHP adaylık sürecinin netleşmesinin ardından aday olarak gösterilmemesine karşılık olarak başka bir partiden aday olacak mı yoksa bağımsız olarak 31 Mart seçimlerine mi gidecek?

Eski Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Pazarcık da bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşlara seslenen Dalkara, Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine yüklendi.

Kendisinin aday gösterilmemesinin içerisinde çeşitli oyunların yer aldığını, üst yönetime dahi çeşitli oyunlar yapıldığını ifade etti. Genel merkezin, il yönetiminde yaşanan oyunların hiçbir tanesinden haberi olmadığını ve kendisine yıpratma politikası gösterdiklerini dile getirdi.

Dalkara açıklamasında; “Onlara şunu söyledim. Halk beni istiyorsa kimse beni durduramaz. Bunun adı ne olursa olsun sonuna kadar götürmeliyim. Bunuda kendilerine ifade ettim. Bana oynanan bir oyun, sizlere oynanan bir oyun… Bu insanların kaderiyle oynadılar, çok rahat almamız gereken bir seçimi zora soktular, bu seçim bugüne kadar yaşadığımız seçimlerden en kolay olacaktır. Bundan önceki belediye başkanı da şu anki belediye başkanı da Kamil Dalkara ile kıyaslandığında, insanlar Kamil Dalkara tercihinin daha ağır bastığını göreceklerdir. Beş yıl belediye başkanlığı dönemimde hiç ayrım yapmadım, hiç kimseyi ötekileştirmedim, solcusu Alevisi, Sünni hiç kimseyi ötekileştirmedim. İnsan olmayı hedefledim. Belediyeye işçi alırken fakirlik birinci tercihimdi ve bunu önemsedim. Hangi siyasi görüşte olursa olsun hiçbir zaman sorgulamadım ve sormadım. Yine benim beş yıllık belediye başkanlığı sürecinde yine buna önem verdim. Bundan sonraki süreçte göreceksiniz yine Kamil Dalkara bu toplum için hizmet edecek, bu toplum için en doğrusu neyse onu yapacaktır.”

Bana diyorlar ki sen Alevisin kötüsün, bu kesim senden ne buldu, bu kesim sana niye bu kadar sevgi gösteriyor?

Ben de diyorum ki; hiçbir şey vermedim, sadece onlara yüreğimi, gönlümü açtım. İnsanlara yüreğimizi açtığınızda, İnsanlara dokunabildiğiniz de o insanlar sizlerden vazgeçmez. Benimle bu insanların arasında gönül bağı var.

İNSANLARA ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

“Gittiğim ziyaretlerde o köyde çamur içerisindeki olan o insanları gördüğümde yüreğim sızlıyor ama sizlere söz veriyoruz, az kaldı dört ay, dört ay sonra ben buradan belediye başkan olacağım.

İnsanların köylerindeki sıkıntıların hepsini elimden geldiği kadar çözüm bulacağım. Köylerin her tarafı rezillik içinde, kim bize bunu layık görüyor? Şu anki yöneticiler. Kötü yaşamayı bize kader sunan bu insanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte bize yapılan haksızlığı bize yapılan zulmü mutlaka önünü keseceğiz, eğer bugün bu bana yapıldıysa yarın sizlerden birine yapılabilir. Bana diyorlar ki git evinde otur. Bugün için halkı toplayacağım dedim. Bana git evinde otur derseniz otururum.”

Dalkara konuşmasında hem Milletvekili Ali Öztunç’a hem de il yönetimine sitem dolu sözler sarf etti. “Ali Öztunç bizlere haksızlık yaptı. Siz bana, git evinde otur ya da Haydar İkizer’in yanında yer al derseniz,  ona da eyvallah ama yok, durma kardeşim biz senin arkandayız, seninle yol yürüyeceğiz diyorsanız da bu seçimde ben de varım, benim particiliğimi kimse sorgulayamaz. Bu insanların da particiliklerini kimse sorgulayamaz.

İSYANIMIZ SADECE ŞU ANKİ MEVCUT YÖNETİME

Bizim şu andaki isyanımız sadece şu anki mevcut yönetime, yönetim ve ilçe başkanlığı eğer, Kamil Dalkara deselerdi, genel merkez de bunu kabul etmeseydi, ben il ve ilçe yönetiminin yerinde olsam istifa ederdim. Eğer istifa etmiyorlarsa o zaman bu oyun içerisinde bunlarda var, derim. Çünkü il başkanı ve ilçe başkanı ben kamil Dalkara’yı istiyorum, benim ülkeme, benim evime kim karışır. Kimse karışamaz. Bu ilçe başkanları da maalesef istifa etmeyi düşünmemişlerdir. Bu halkı dinlemediler ve suçlular… Siz bu insanların köyüne oy istemeye gittiğinizde bu insanlara ne diyeceksiniz. Benim söylediğimi yapmıyorsan, benim söylediğimi dinlemiyorsan sen ne diye gezip oy istiyorsun. O yüzden sizlerden rica ediyorum bunlara bu dersi vereceğiz. Biz Cumhuriyet halk Partisinden vazgeçmiş değiliz ama bu kötü yönetime dur diyecek bir sistem ve bir dönem lazım. Eğer biz dur demezsek bugün bana yapılan yarın size yapılır bu düzeni bozacağız.

Bir çok partiden bize teklif var asla böyle bir şey yapmayacağım dedim. Halkıma soracağım, insanlara soracağım dedim. Eğer halkın ve insanların Kamil Dalkara şu partiden gir. Bağımsız gir. Arkandayız diyorsa ben onların dediğiyle yola çıkıyorum. Çünkü şu anda Cumhuriyet halk Partisi’nde, Ankara’dan İstanbul’a hak hukuk adalet için yürüdük ama maalesef kendi partimiz içerisinde Hak-hukuk adaletin olmadığını gördük. Eğer hak hukuk adalet böyle tecelli edecekse biz de bize gelen başka çağrılara kulak veririz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo