Kahramanmaraşlı genç ressam ve şair 18 yaşında 4. kişisel...

Kahramanmaraşlı genç ressam ve şair 18 yaşında 4. kişisel sergisini açmaya hazırlanıyor

Genç ressam ve şair Ramazan Köşker yaptığı resimleri Kahramanmaraş'ta sergiye açacak.

15 Aralık 2017 - 18:32

2008 yılına kadar resimle ve sanatla ilgisi olmayan Ramazan Köşker resim öğretmeni Ömür Kıraç'ın bir kutu pastel boya getirip telkinleriyle resimle tanıştığını dile getirdi.

Sanat açısından mimarının resim öğretmeni Ömür Kıraç'ın olduğunu söyleyen Köşker, sanat hayatına 2008 yılında başladı. Orta okul düzeyi ''Kütüphaneler Haftası'' konulu resim yarışmasında il birinciliğiyle ödüllendirilerek ilk başarısını elde etti. İlerleyen aylarda çalışmalarını hızlandırarak okumuş olduğu Şehit Öğretmenler Orta Okulu'nda yaptığı resimleriyle ilk bireysel sergisini açarak davetlilerin beğenisini kazandı.

Önceleri Veteriner olmayı hedefleyen Köşker 2008 yılında il birinciliği ile ödüllendirildikten sonra hedeflerinin ve hayallerinin değiştiğini, 2008 de 10 yaşında kültür merkezine ödülünü almaya gittiğinde kendisi sahnedeyken çok büyük bir alkış geldiğini ve bunun kendisini hem gururlandırıp hem de motive ettiğini ve kendisine ''Ramazan sen bu işi yapmalısın'' dediğini aktardı.

Kendine yeni hedefler belirleyen Köşker, Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi yetenek mülakatına girdi ve burada da birinci oldu. Birincilikle okula kaydını yaptırdı.

Lisede de resim öğretmeni Ömür Kıraç ile iletişimini koparmadığını, öğretmeninin kendisine ''böyle bir kursum var, ben bu yeteneği öldürürsem hayatım boyunca vebalini ödeyemem'' dediğini ve öğretmeni ile resim kursunda 2 yıl boyunca çalıştığını aktaran Köşker, ikinci sergisini de bu çalışmalar sonucu Gençlik merkezinde arkadaşlarıyla birlikte düzenledi. Hemen ardından da Kahramanmaraş Piazza Avm de üçüncü sergisini açarak sanatseverlerle eserlerini buluşturdu. Dördüncü resim sergisini ise 16 Aralık'ta Kahramanmaraş Teras Kafe'de vatandaşların beğenisine sunacak.

Bundan sonra ki hedefinin Güzel Sanatlar Fakültesi olduğunu dile getiren Köşker: ''Hedefim resim öğretmenliği. Liseyi geçen yıl bitirdim fakat üniversiteye aile durumumuz el vermediği için devam edemedim. Ablam Bursa'da Tarih ve Veterinerlik bölümünü aynı anda okuyor. Babam asgari ücretle çalışan bir insan olduğu için hem ablama hem de bana yetişemedi bende o yüzden mülakatlara başvuru da bulunamadım. Bu yıl ara vererek bir işte çalışmaya başladım. Para biriktirerek inşallah önümüzde ki yıl başvurumu yaparak hayallerimin peşinden gitmeyi planlıyorum.'' dedi

KİMSEDEN FİNANSAL DESTEK ALMADAN RESİM ÇALIŞMALARINI YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Kıt kanaat imkanlarla bir şeyler yapan Köşker: '' Gerekli finansal bir destek almadığım için sergime gelenlerin dikkatini çekecektir. Eserlerim mukavva kartona yapılmış eserler. Bazen oluyordu resim malzemesi alamıyordum, komşumuz buz dolabı almış kartonu sokak kapısındaydı. O kartonu kestim ve üzerine tutkal çekerek yaşlı adam portresi çizmiştim. İmkan olmasa da çalışma isteği olunca insanlar yine de bir şeyler yapmayı başarabiliyor.''

SANATÇI İNSANDAN KİMSEYE ZARAR GELMEZ

Sanatçı insanların daha fazla desteklenmesi gerektiğini dile getiren Ramazan Köşker son olarak şunları söyledi: Resim yapan, şiir yazan sanatçı insandan kimseye zarar gelmez. Bunların elinden tutulsun. Oturun muhabbet edin, onları sahiplenin. Maddi yönden destek olamıyorsanız manevi yönden destekleyin ki bu o kişiye bir motivasyon katsın tek başına sadece kendisi için bunları yaptığını zannetmesin.

Not: Genç Ressam Ramazan Köşkerin 4. sergisi 16 Aralık 2017 tarihinde Teras Kafe de açılacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RAMAZAN KÖŞKER KİMDİR?

4 Haziran 1999'da Kahramanmaraş'ta doğdu.

İlk okul, orta okul ve liseyi Kahramanmaraş'ta tamamladı. Sanat hayatı 2008 yılında orta okul düzeyi ''Kütüphaneler Haftası'' konulu resim yarışmasında il birinciliğiyle ödüllendirildikten sonra başladı.

İlerleyen aylarda okumuş olduğu Şehit Öğretmenler orta okulunda yaptığı resimleriyle bireysel sergisini açarak davetlilerin beğenisini kazandı. Hedefini belirleyerek Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi yetenek mülakatlarına girdi ve birinci olarak kayıt yaptırdı. Lise yıllarında Gençlik Merkezi ve Piazza Avm'de arkadaşlarıyla karma sergiler açarak tanınmaya başladı.

Sanat hayatına Kahramanmaraş'ta devam eden Köşker, ilerleyen yıllarda usta bir ressam olmayı hedefliyor. Kahramanmaraş halkına sanatı ve sanatını açtığı sergilerle gösteren Köşker, genç ve yetenekli bir sanatçı olmakla beraber şairliği ve yazarlığı da benimsemiştir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Su kuyusuna düşen koyun ve inek kurtarıldı
Su kuyusuna düşen koyun ve inek kurtarıldı
Kahramanmaraş'ta depremde enkaz altında kalan ve belden aşağısı tutmayan kadına 11 yaşındaki ikiz çocukları bakıyor
Kahramanmaraş'ta depremde enkaz altında kalan ve belden aşağısı...
https://www.alexa.com/siteinfo