KAHRAMANMARAŞ’TA HİCRİ YILI KARŞILAMA PROGRAMI

KAHRAMANMARAŞ’TA HİCRİ YILI KARŞILAMA PROGRAMI

Hicri Takvim Araştırmaları Merkezi (HİTAM) ve Kahramanmaraş Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, 20 Eylül 2017 Çarşamba günü, akşam namazı ile başlayacak olan Hicri 1439 yılına özel olarak bir dizi etkinlik düzenliyor.

20 Eylül 2017 - 21:00


22 Eylül 2017 - 2 Muharrem 1439 Cuma günü Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camiinde gerçekleştirilecek olan programda; Cuma namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra, Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı ve Mahmud Es’ad Coşan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Salih Özsağır “Hicri takvimin önemi ve ibadetlerimiz” konulu bir konuşma yapacak.
Programda ayrıca Hicri yıl başlangıcı olan 1 Muharrem vesilesi ile Camii önünde aşure tatlıları dağıtılacak. Ziyaretçilere Hicri doğum günlerini gösteren doğum günü kartı da hediye edilecek.

Kamuoyunda Hicri başlangıç farkındalığının artırılması amacıyla programı düzenlediklerini belirten Kahramanmaraş Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr Mehmet Pak, “Peygamber Efendimizin (SAV) Mekke'den Medine'ye hicretini tarih başlangıcı olarak alan Hicri takvim, Ay hareketlerine göre zamanı bölümlere ayırır. Hicri takvim bilincini geliştirmek günlük hayatımızı daha düzenli bir şekilde organize etmemizi sağlayacaktır. Hicri Takvim Başlangıcını çok önemsiyoruz. Zira Kur’an-ı Kerim, mesajının tamamı ay takvimi esâsına göre. Hicri Takvim ay takvimidir. Biz, ibadet hayatımızın düzenlemelerini buna göre yapmaktayız. Önemli günleri, doğum günlerimizi de buna göre kutlamamız yerinde olacaktır" dedi.
Detaylı bilgiye www.hicritakvim.org adresinden ulaşılabilmekte.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
https://www.alexa.com/siteinfo