Kahramanmaraş Dernekleri İzmir de İstişare etti!

Kahramanmaraş Dernekleri İzmir de İstişare etti!

Türkiye’nin 7 bölgesinde faaliyet gösteren Kahramanmaraş dernek ve vakıf başkanları İzmir de ‘2.Kahramanmaraş Dernek ve Vakıfları İstişare Toplantısı’nda buluştu.

12 Aralık 2017 - 19:56

Kahramanmaraş dernekler federasyonları ve konfederasyonu kurulması kararı alındı. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı şiddetle kınandı…

İstanbul da Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği başkanı Hamdi Çam tarafından yapılan ilk toplantıyla temeli atılan Kahramanmaraş sivil toplum kuruluşları istişare ve dayanışma toplantısının 2.’si ilk toplantıda alınan kararla 1 yıl sonra 10 Aralık 2017 tarihinde İzmir de yapıldı. Türkiye’nin 7 bölgesinden toplantıya iştirak eden başkanlar;  İzmir Maraşder başkanı Murat Özbilir ev sahipliğinde muhteşem bir organizasyon ile ağırlandı. Cuma akşamından itibaren başkanlar heyetleriyle birlikte İzmir’e ulaşmaya başladı. İZMARAŞDER başkanı Murat Özbilir ve yönetimi ev sahipliği yapacakları toplantıya çok iyi hazırlanmış, muhteşem bir organizasyon yapmışlardı. Toplantıya katılan her bir başkan aynı dili konuştu. İZMARAŞDER başkanımıza teşekkür ediyoruz dedi.

İZMARAŞDER ev sahipliğinde Balçova Termal Tesislerinde 10 Aralık Pazar günü yapılacak Kahramanmaraş Dernekleri İstişare toplantısı öncesinde Dernek başkanı Murat Özbilir ve yönetimi günler öncesinden İzmir’e gelen başkanları ağırladı. İzmir’i gezdirdi. İzmir de yaşayan ve şehrin artı değeri olan hemşehrilerimizin işletmelerini ziyaret programıyla başkanlarımıza unutulmaz bir anı yaşattı.

2.Kahramanmaraş Dernekleri İstişare toplantısına; Oniki Şubat Belediye Başkanı sn. Hanefi Mahçiçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı A.Hayri Orçan,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı sn. Fatih Mehmet Erkoç’u temsilen Muhtarlar ve Sivil toplum İlişkileri Daire Başkanı Adnan Alagöz, STK Koordinasyon Şube Müdürü Yaşar Kaymak ekibiyle birlikte toplantıya katılmak için İzmir’e geldi. Gün öncesinden İzmir gezi programına dernek başkanlarıyla iştirak ettiler. Cumartesi günü İzmir Fuarına katılan Kahramanmaraş valiliği standını ziyaret eden heyet burada Kahramanmaraş’ın sosyal medya kanalı 46 TV de Eyüp Kadir Kılcı’nın canlı yayınına katıldı. Fuar ziyaretinde Kahramanmaraş Valiliği il kültür ve turizm şube müdürü Ökkeş Gökçe başkanlarla 46 tv canlı yayınına konuk oldu, Fuar hakkında bilgiler verdi. Fuar ziyareti sonrası İZMARAŞDER başkanı Murat Özbilir heyeti Konak meydanda kendi işletmesi Antik Cafe Restoranda başkanlar onuruna yemek verdi. Başkanlar heyeti yemek sonrası Buca Akıncılar da faaliyet gösteren Doğal 46 Dondurma ve Baklavalarını ziyaret eden heyet burada yöresel lezzetler ile Kahramanmaraş’ı yaşadı. Çok iyi ağırlandı.

Kahramanmaraş Dernek, vakıf ve belediye başkanları ve bürokratlar; 10 Aralık sabahı toplantının yapılacağı Balçova Termal Tesislerinde konakladı. Toplantı öncesi termal tesislerde şifalı sularda stres attılar.

İzmir Balçova Termal Tesislerinde İzmir Kahramanmaraş Derneği başkanı Murat Özbilir ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde 2.’si yapılan Kahramanmaraş Dernekleri İstişare Toplantısı ilk toplantıda alınan karar neticesinde ikincisi İzmir de yapıldı. Toplantıya Türkiye’nin 7 bölgesinden dernek ve vakıf başkanları iştirak etti. Başkanları Oniki Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkanlığı Muhtarlar ve Sivil toplum kuruluşları Daire başkanı Adnan Alagöz ve Şube Müdürü Yaşar Kaymak, İnsan Kaynakları Eğitim Şube Müdürü Necati Kahveci ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’u temsilen Özden Kaya yalnız bırakmadı. Toplantı Kahramanmaraş’ın sosyal medya tv kanalı facebook.com/46 tvofficial adresinden kesintisiz canlı olarak yayınlandı.

7 bölgeden toplantıya katılan dernek ve vakıf başkanları kurumsallığı, güçlü birliğini yani illerde federasyonlaşma ve konfederasyon kurulması yönünde istişarelerde bulundu.

İkincisi yapılan Kahramanmaraş Dernekleri İstişare toplantısı Ankara Göksun Derneği Başkanı Atilla Mutlu ALKIŞ’ın sunumunda başladı. Öncelikle divan oluşturuldu. Divana Osmaniye Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Cengiz Biber, Ankara Kahramanmaraş Dernek Başkanı Abdurrahman Köroğlu, İstanbul Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç ve ev sahibi İzmir Kahramanmaraş Dernek başkanı Murat Özbilir Seçildi. Divan heyeti seçimi akabinde istiklal kahramanları ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

İZMARAŞDER Başkanı Murat Özbilir ev sahibi olarak açılış konuşması yaptı.

Toplantıya katılan başkanlar sırayla kendilerini takdim ettiler. Tanışma sonrası Oniki Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek haziruna selamlama konuşması yaptı. Başkan Mahçiçek; birlik ve beraberlikte güçlerin birleştirilmesine, çatı kuruluşların kurulmasına yönelik konuşurken bugün burada olmamız da bizlerin güçlü birliktelik yolunda zor olanı başardığımızın göstergesidir dedi. Başkan Hanefi Mahçiçek’in konuşması sonrasında başkanlar sırayla söz alarak görüşlerini beyan etti. Toplantı da KMBB STK VE Muhtarlar Daire Başkanı Adnan Alagöz ve Şube Müdürü Yaşar Kaymak; başkanların koordinasyon eksikliklerini ve yaşanılan olumsuzlukları dinledi. Başkan Alagöz konuşmalar sonrasında söz alarak; birlik ve beraberlikte kurumsallaşmanın önemine vurgu yaptı. Hangi il ve ilçelerde stk’larımız var ise orada öncelikle federasyonlaşmalı ve Türkiye genelinde Konfederasyon kurmalıyız dedi. Yerel yönetimler güçlü olan stklar ile her zaman bir arada birlikte yürümek ister. En kısa sürede kurumsal kimliğimizi federasyon ve konfederasyon ile taçlandırmalıyız, ben bugün burada bu arzu ve isteği görüyorum, toplantıya iştirak eden tüm başkanlarımızı da tebrik ediyor ve KMBB Başkanımız sayın Fatih Mehmet Erkoç’un selamlarını iletiyorum dedi.

2.Kahramanmaraş Dernekleri istişare toplantısında başkanlar Kudüs’ü de unutmadı. Bir sonraki toplantının Kahramanmaraş’ta yapılması yönünde oy birliğiyle karar alındı.

İzmir de yapılan 2.Kahramanmaraş Dernek ve Vakıfları İstişare Toplantısına teşrifleriyle katılım sağlayan dernek ve vakıf başkanları; İzmir Kahramanmaraş Derneği Başkanı Murat Özbilir, Ankara Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Abdurrahman Köroğlu, Osmaniye Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Cengiz Biber, Trabmarder Ökkeş Bölükbaşı, Dünya Ehlibeyt Vakfı Fermani Altun, İstanbul Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, Yedi Dost Derneği Av. Erol Kıraç, Serik Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Hüdaverdi Koca, Alanya Kahramanmaraş Dernek Başkanı Bekir Koska, Kırıkkale Kahramanmaraş Derneği Başkanı Nuh Baraklı, Aydın Kuşadası Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Ahmet Candan, KentMaraşder Başkanı Bilal Ardıç, Tatlısu Belediye Başkanı ve KKTC Maraşder Genel Başkanı Hayri Orçan, Türkoğluder Başkanı Cafer Parlak, Türkoğlu Kadın Akademisi Derneği Başkanı Özden Kaya, Ekinözder Başkanı Nuri Kesgin, Dörtyol Kahramanmaraş Dernek Başkanı Şenay Görür, İskenderun Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Cuma Bal, Küçüktatlar Derneği Başkanı Mehmet Barel, Arıtaş Dernek Başkanı Adem Çelik, Kahramanmaraş Dostluk Grubu Derneği Başkanı Abdurrahman Akbaba, Bursa Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Nuri Kayış, Çağlayan Fırnız Dernek Başkanı Kenan Aras, Gönülder Başkanı Hüseyin Bozkurt, Payas Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Faruk Yücel, Elbistan Dernek Başkanı Şeyhamit Güneş, Tarsus Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Alparslan Topaloğlu, Ankara Göksunder Başkanı Atilla Mutlu Alkış, Osmaniye, Andırınlılar Dernek Başkanı Yunus Temiz, İstanbul Andırınlılar Derneği Başkanı Hamdi ÇAM, Adana Kahramanmaraş Dernek Başkanı Op. Dr. Akın Vural, Adana Andırınlılar Dernek Başkanı Misal Polat, Balıkesir Kahramanmaraş Dernek Başkanı Dursun Demircioğlu en az bir başkan yardımcılarıyla birlikte toplantıya iştirak ettiler.

Toplantı sonrası Balçova Termal Tesislerinde şehrimizin global markası MADO çangala dondurma astı. Toplantıya iştirak eden tüm başkanlar satır ile dondurma kesti. MADO dondurmanın yanı sıra yöresel lezzetlerimizi de başkanların beğenisine sundu. Başkanlar; dondurma, sıcak salep, tereyağlı Kahramanmaraş baklavası, fıstık ve badem ezmesi, pestil, bastık, samsa, cevizli ve un sucuğu ve tabii ki memleketin vazgeçilmezi tarhana ile muhteşem ziyafet sundu. Doğal 46 kurucusu Doğan Karasakal da toplantıdaki çabası takdire şayandı.Toplantı günün önemine binaen hazırlanan İZMARAŞDER Hatırası olarak katılımcı tüm başkan ve basın kuruluşu temsilcilerine plaket takdimi ve hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo