İSTANBUL’DAKİ DOKTOR EKİNÖZÜ’NDEKİ PELOİD ÇAMURU ÖNERDİ...

İSTANBUL’DAKİ DOKTOR EKİNÖZÜ’NDEKİ PELOİD ÇAMURU ÖNERDİ ŞİFA BULDU. 

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde bulunan şifalı içmeler şifa dağıtmaya devam ediyor.

18 Ağustos 2017 - 20:00

Ülkemizin çeşitli şehirlerinden Ekinözü içmelerine şifa bulmaya gelen vatandaşlar dertlerine deva bulup geri dönüyorlar.

Kimileri doktor tavsiyesi kimileri ise vatandaşların veya akrabalarının tavsiyesi ile Ekinözü İçmelerine gelerek dertlerine şifa bulurken, insanların mutlaka buraları görmeleri gerektiğini, şifalı sulardan içerek, çamur sürmeleri gerektiğini belirtiyorlar.

Ekinözü ilçesinde, kükürtlü çamuru ve yörede acı su olara nitelendirilen şifalı su kaynakları, özellikle sağlık turizminde yerli turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği ilçede, analiz raporuna göre böbrek taşının düşürülmesinden hazımsızlığa kadar pek çok sağlık sorununa iyi geldiği belirtilen doğal kaynak suyu, mide rahatsızlığı ve cilt hastalıkları şikayeti olanların derdine çare oluyor. Hastalar, doktor tavsiyesi üzerine geldikleri yöreden iyileşerek ayrılıyor.

Ekinözü’nde; Yukarı, Orta ve Aşağı İçmeler diye 3 ayrı noktadan çıkan doğal maden suyu çevre düzenlemesi yapılarak oluşturulan şadırvandan akıyor. İlçe halkı ve turistler ya çıktığı yerde bardaklarla suyu tüketiyorlar ya da yanlarında getirdikleri şişe veya bidonlara doldurdukları suyu evlerine götürüyorlar. Adını, ağızda bıraktığı acımsı tattan aldığı ifade edilen “Acısu”, herhangi bir ücret alınmadan yöreye gelenler tarafından tüketilebiliyor.

İlçenin çamuru da şifa kaynağı. Özellikle cilt hastalıkları için kükürtlü suya giren ziyaretçiler, vücutlarını hemen yanı başlarında toprak-su karışımıyla elde ettikleri çamura buluyor.  

Belediye Başkanı Nursi  Çeleğen, "Orta İçmelerimizdeki şifalı çamur, deri üzerine sürüldüğü zaman yara ve lekelerin kapanmasına faydalı olan bir çamurdur" dedi.

Çamurun, birçok hastalığa iyi geldiğini kaydeden Çeleğen,  şöyle dedi:

"Çamuru yüzüne sürerek maske olarak kullanan misafirlerimiz var.  Nörolojik kronik hastalıklara, varis yarası, venöz dolaşım, egzama, sedef, mantar gibi birçok hastalıklara iyi geliyor. Kükürtlü kil çamuru insan vücudunda bir takım dış etkilere, yaralara iyi geldiği söylenir. Deri üzerine sürüldüğü zaman yara ve lekelerin kapanmasına faydalı olan bir çamur. Çamur banyosu günde 3-5 seans uygulanıyor. Çamur bağışıklık ve sinir sistemini de güçlendiriyor. Ciltteki siyah noktaları gideriyor, kas sorunlarına ve strese de iyi geliyor. Çamurun hiçbir yan etkisi yok. Herkes çok memnun. Kendiliğinden oluşan kükürtlü su havuzunda duş alıyorlar ve Böylece vücut kendini yenilemiş oluyor."

DOKTORLAR ÇARE BULAMAMIŞTI

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Gaziantepli İsmet Tepe ise 1949 doğumluyum 1970'lerden beri Ekinözü içmeleri ne gelirim daha benden önce babam, Annem, dedelerim ve tüm Sülalemiz Ekinözü içmelerine yıllardır geliyor biz bu suyu yıllardır içiyoruz Buralar bütün elma bahçesi idi benim kızım hastaydı gövdesinde yemyeşil yaralar oluşuyordu yaralar içerisindeydi buraya getirdik Şifa bulduk çok şükür Doktorlar kızıma çare bulamamışlar de benim de burnum da yaralar oluşmuştu Üç dört sefer doktora gittim çare bulamadılar. Kızımı bu içmelere getirdim hem çamurdan sürdü hem de şifalı sulardan içti bende şifalı sularla abdest aldım durmadan Burnumun içerisine çektim benim Burnumdaki ve kızımın vücudundaki tüm yaraları götürdü çok şükür çok şükür bir şeyimiz kalmadı Hatta buradan sonra kızımı doktora götürdüm gidin bir kurban kesin dedi. Benim birde kardeşim vardı Gaziantep'te doktora götürdük dediler ki bunun kolu kesilecek dediler kireçlenme olmuş buraya geldi doktor tavsiyesi ile  suyu içti İçti iki tane nohut kadar taş düşürdü Allah şahittir buna. Her yıl buraya bütün akrabalar gelir içmeler in sayesinde Şifa buluyoruz bu su bizler için azımsanmayacak kadar çok önemli çünkü ailecek Biz şifayı bu sudan buluyoruz mecburen her yıl gelmek zorundayız Ben buranın belediye başkanına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum Sevgilerimi sunuyorum  Bir Gaziantepli olarak Her gittiğimiz yerde bu yaşadıklarımızı anlatıyoruz Ekinözü içmeleri ne insanlarımızın gelmesini istiyoruz” dedi.

 İSTANBUL’DAN DOKTOR TAVSİYESİ ÜZERİNE GELDİM

 Orta İçmelerdeki Peliod Kil Çamurundan kullanmaya gelen Şanlıurfalı Vatandaş ise Ekinözü İçmelerine İstanbul’dan doktor tavsiyesi üzerine geldim yaklaşık 5 gündür buradayım Benim başımda sivilce çıkıyordu yaralar çıkıyordu Ankara'ya gittim, İstanbul’a gittim, Diyarbakır'a gittim, Mardin'e Doktorlara gittim bir faydasını göremedim. Tedavisini göremedim en son İstanbul’a gittiğimde Doktor burayı tavsiye etti şifa bulacağımı söyledi. “Denemede faydası var gidin Kahramanmaraş’taki çamurdan sürün” dedi.  Bizde geldik 5 gün önce ve çamur sürüyorum sanki bir gelişme var ve faydasını görüyorum bu çamur kafama sürdüğüm zaman kurudukça vücudumuz genleşiyor sanki botoks yapmış gibi oluyorum. Memleketimizde giderken mutlaka bu çamurda götüreceğim İnşallah burada yaklaşık 15 gün kalmayı düşünüyorum tam anlamıyla şifa bulursam her yıl buraya geleceğim herkesten Allah razı olsun.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya...
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
https://www.alexa.com/siteinfo