HDP’Lİ HÜDA KAYA’YA MİLLETVEKİLİ ÖÇAL’DAN TARİH DERSİ

HDP'Lİ HÜDA KAYA'YA MİLLETVEKİLİ ÖÇAL'DAN TARİH DERSİ

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya 2019 Bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmasında akıl almaz bir gaf yaparak cehaletini bir kez daha ortaya koydu. Kaya’ya ilk tepki AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’dan geldi.

21 Aralık 2018 - 15:04 - Güncelleme: 21 Aralık 2018 - 15:10

2019 Bütçe görüşmelerinde söz alan HDP’liHüda Kaya, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un oğlu merhum Emin Ersoy’un İstanbul’da yoksulluktan sahipsizlikten çöplükteAK Parti döneminde öldüğünü söyledi.

SKANDAL SÖZLERE TEPKİ GECİKMEDİ

HDP’li Kaya’nın konuşmasından sonra söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, sert bir üslupla; “Kuran’dan, doğruluktan bahseden ama hakikati saptırmakta mahir olan bir hatip, milletin kürsüsünden Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un oğlu, merhum Emin Ersoy için iktidarımızı suçlayarak ‘Bu iktidar döneminde o değerli şahsiyetin evladı yoksulluktan sahipsizlikten çöplükte öldü. Bu AK Parti iktidarının utancıdır.’ iddiasında bulundu. Oysa hakikat şudur ki; merhum Emin Ersoy, Tophane’de sahipsiz olarak 24 Ocak 1967 tarihinde ölü bulunmuştur. 52 yıl önce gerçekleşen bu elim olayı, iktidarımız ile ilişkilendirmek kabul edilemez bir yanılgı ve saptırmadır.Bu pespaye siyaset anlayışını kınıyor, milletimizin vicdanına havale ediyorum. Ve bugün 145. doğum günü olan İstiklal Şairimiz, merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Öçal; “Tüm algı operasyonlarına ve saldırılara en güzel cevabı rakamlarla verdik”

Daha sonra AK Parti iktidarının çalışmalarından bahseden Milletvekili Habibe Öçal; “Türkiye’de son 17 yılda alınan mesafeler, nabzımızın milletimizin nabzıyla beraber atmasının bir eseridir. Bu nedenle; elde ettiğimiz başarılarımızın tamamı aziz milletimizin başarısıdır! 2017 yılında Türkiye ekonomisi, yüzde 7,4’lük güçlü bir büyümeyle G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi olmuştur.  OECD ülkeleri arasında ise Türkiye, İrlanda’dan sonra en hızlı büyüyen 2. ülkedir. 2002’de 35 milyar dolar olan ihracatımız, 2017’de 157 milyar dolara yükselmiştir. Türkiye böylece tüm algı operasyonlarına ve saldırılara en güzel cevabı rakamlarla vererek, kriz tellallığı yapanları hayal kırıklığına uğratmış, büyüme istikrarını güçlü bir şekilde sürdürmüştür.”ifadelerini kullandı.

Öçal; “Biz kızlarımızı dağlara değil, okullara göndermek için politikalar üretiyoruz”

“17 yılda, bilimsel ve objektif verilere dayalı, kendi medeniyet değerlerimiz ile barışık ve kültürel yapımızla uyumlu, dinamik ve adil bir eğitim evresinin oluşması yönünde büyük mesafeler kat ettik.” diyen Milletvekili Habibe Öçal; “ Özellikle kız çocuklarımızın okullaşması yönünde ciddi adımlar attık. Uyguladığımız başarılı politikalarla, kız çocuklarımızın okullaşma oranını gerek TUİK, gerekse sivil alandan gelen “Eğitim Reformu Girişimi” verilerine göre;  ilkokulda yüzde 92’e, ortaokulda yüzde 95’e, Ortaöğretimde ise yüzde 84’e yükselttik. Eski Türkiye’de, turnikelere sıkıştırılan, ikna odalarında imha edilmeye çalışılan ve evlerine dönmek zorunda bırakılan Anadolu’nun kız evlatlarını okullara, üniversitelere kazandırdık. Bu sayede Yükseköğrenimdeki kızlarımızın oranını yüzde 75’den yüzde 96’ya çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü biz kızlarımızı dağlara değil, okullara göndermek için politikalar üretiyoruz. Bizim, AK Parti olarak derdimiz de, amacımız da necip milletimizin huzurunu ve refahını arttırmaktır. Umudun adı ülkemizi, düşmanlara karşı güçlü kılmaktır. Mazlumların koruyucusu devletimizi, muasır devletler seviyesine çıkarmaktır.”  diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
https://www.alexa.com/siteinfo